Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Personal Collection of Personal and Friendly Crtical Path Creations ...
Автор: godlieb Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2364019 Постинги: 1414 Коментари: 659
Постинги в блога от 23.10.2009 г.

image
© 2009 – Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY
1945 – 2009.!
УПРАВЛЯЕМ ХАОС
ИЛИ ПЕРМАНЕНТНА СВЕТОВНА ВОЙНА

от
Богомил Костов АВРАМОВ-ХЕМИ
 
АКО УСПЕЕМ ДА СЕ ВГЛЕДАМЕ в състоянието на света понастоящем, прекалено лесно ще открием, че НАСТОЯЩАТА КРИЗИСНА СИТУАЦИЯ НА ФОНДОВИТЕ БОРСИ – а прекалено малко българи за сега зависят пряко от тях – е свързана с ПРИЯТЕЛСКОТО ПРИСЪСТВИЕ НА АМЕРИКАНСКИ ВОЙСКИ В ИРАК И АФГАНИСТАН. (Останалото щатско военно присъствие по света - не се има пред вид в настоящето незначително разглеждане!) На практика, тяхното придвижване е толкова затруднено, че този огромен военен контингент, е всъщност замразен прекалено надалеч от ВАШИНГТОН. Да се разчита на съвременните средства за придвижване и комуникация на такива огромни разстояние е привлекателно, но все още недостатъчно съвършено. Това прави, САЩ да не хранят надежди за спечелване на някаква война на по-широк плацдарм от настоящия. Политическите и психологически проблеми са сериозни, обемни, трудно прогнозируеми. Счита се, че с политическата хегемония на САЩ отдавна е свършено, при несъмнен принос на РУСИЯ И СТРАНИТЕ ОТ ИЗТОЧНА ЕВРОПА. С други думи – БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТРАДИЦИОННО ХАОТИЧНАТА ЕВРАЗИЯ, все по-широко насищана с европейски ценности и структури. С БИПОЛЯРНОСТТА НА СВЕТА навярно е свършено. Налице ли е обаче така желаната МНОГОФАЦЕТНОСТ? Неудържимото нахлуване цифровите технологии води до неудържимо ИЗРАВНЯВАНЕ НА ИНТЕЛЕКТУАЛНИТЕ МОЩНОСТИ, ПРИ ПОЧТИ ЕДНАКВА СКОРОСТ НА ТЯХНОТО ДИСПЕРГИРАНЕ ПО СВЕТА. Резултатът не е ДИСПЕРГИРАНЕ НА ПРАВОВ РЕД И ПОЛИТИЧЕСКИ ПОРЯДЪК, а УСТОЙЧИВО ХАОТИЗИРАНЕ РЕСПЕКТИВНО КРИМИНАЛИЗИРАНЕ НА ОБЩЕСТВОТО. Безконтролното разпространение на безусловно всичмки видове оръжия, отдавна е факт, а тяхното обезконтролирано приложение е полицейско ежедневие. За съжаление, наред с традиционното въоръжение върви разпространение и на ОРЪЖИЯ ЗА МАСОВО ПОРАЗЯВАНЕ, и „НЕВИННОТО“ на пръв поглед ОРЪЖИЕ ЗА ГРАДСКА ПАРТИДАНСКА ВОЙНА. Медиите, в своят стремвеж към незабавни печалби, не се свенят да ги рекламират. За сега опосредствено – чрез занимателни криминалета или вонно-възпитаващи продукции. И, тъй като вече не остана почти нищо свято, в подобни продукции прекалено често се изявяват БОЖЕСТВА от всякакъв род и калибър.

ЗА НЯКОЙ НАЦИИ, ядреното оръжие е остаряла практика. То е подменено със значително по-икономичното ОРЪЖИЕ ЗА ВИСОКОТОЧНА УПОТРЕБА. Гигантските зони на тежко наднормативно радиоактивно поражение отпадат. И без това СВЕТЪТ достатъчно е замърсен радиоактивно. Но, масова защита срещу ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ все още не е известна, и в това отношение светът остава незащитен. Дали в това отношение е добре охраняем? Трудно е да бъде установено. Но, традиционната ядрена война е все още една непосредствена перспектива. САЩ и СССР не успяха да я постигнат. ТРЕТИЯТ СВЯТ – като нищо би я наложил. Дехуманизираните полуинтелигенти – там са в излишък. Експерт-съветниците на ВЕЛИКИТЕ СИЛИ са налице. В СЪВРЕМЕННИЯТ ПОЛУПРОЗРАЧЕН СВЯТ на свръхкомуникации, теоритичните постановки са отдавна известни. И, не е никакъв пропаганден фалш, че уранова бомба би могло да се произведе във всяка една школска лаборатория по химия. Което разбира се – не е безопасно и е доста по-скъпо, отколкото да си  я купиш наготово. РУСИЯ, САЩ, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, ФРАНЦИЯ, КИТАЙ, ИНДИЯ, ПАКИСТАН, ИЗРАЕЛ, ЮАР, СЕВЕРНА КОРЕЯ, а някога се говореше и за ЮГОСЛАВИЯ – за БЪЛГАРИЯ няма данни, са основно подозреваемите източници на нелегални ядрени глави. Пазарът съществува. Трафикът – рядко става известен. Учените – биват пазени под стража. Всяка възможност за утечка на информация бива пресичана овреме. Дори САУДИТСКА АРАБИЯ, последната от последните абсолютни монархии в света, е складирала 25-50 крилати ракети китайско производство за които се знае, че притежават ПАКИСТАНСКИ ЯДРЕНИ ГЛАВИ. А САУДИТСКА АРАБИЯ НЕ СИ ИГРАЕ - тя финансира съвсем открито безусловно всички фундаменталистки ислямски терористични групировки от ФИЛИПИНИТЕ през ТУРЦИЯ до АЛБАНИЯ и КОСОВО. И, защото ПАКИСТАН е все още сравнително надалече, разработките на ИРАН в областта на ядрените технологии и копирането точ-в-точ на СЕВЕРНОКОРЕЙСКИ ОПЕРАТИВНО-ТАКТИЧЕСКИ РАКЕТИ, вървят под любопитният взор на САУДИТСКАТА МОНАРХИЯ.

НО СВЕТЪТ НЕ Е ЕДИНСТВЕНО ЕВРАЗИЯ – светът е и АФРИКА. Неотдавна става ясно, че НИГЕРИЯ официално се опитва да се снабди с пакистанско ядрено оръжие. Което означава, че няма как да не е в наличност. Тук резервите от нефт са главозамайващи, а кралете на отделните племена - възпитани на запад. ПАКИСТАН не престава да търгува своите ядрени технологии, по същество крадени от КИТАЙ, срещу всеизвестните севернокорейски ракети. Нищо чудно в недалечно бъдеще ПАКИСТАН да изстреля свой космонавт. Островните полигони за подготовка на космонавти на КИТАЙ са съвсем наблизо. Подготовката за ядрена война между ПАКИСТАН и ИНДИЯ върви усилено, и навярно предстои да бъдем свидетели най-малкото на историческа ядрена битка между двете велики страни. Което означава, че ОБЩИЯТ РАДИОАКТИВЕН ФОН НА ЗЕМНОТО КЪЛБО ще нарасне в непрогозируеми по обем и площ критични за околната среда ареали. Що се отнася до СЪВРЕМЕННА ГЕРМАНИЯ и ЯПОНИЯ, техният научно-производствен капацитет е извън всякакво съмнение. Което означава, че досежно ЯДРЕНОТО ОРЪЖИЕ, едва ли са се посвенили да не си го произведат – че да си го имат. ДВЕТЕ ВЕЛИКОЛЕПНИ ВЕЛИКИ СТРАНИ работеха по неговото създаване далеч преди ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА. При наличие на една НОВА ОБЕДИНЕНА КОРЕЯ = СЕВЕРНА + ЮЖНА, а по този проблем се работи усилено, независимо от херметичността на СЕВЕРНА КОРЕЯ, балансът по отношение на ядреното въоръжаване на света отново ще бъде сериозно нарушен. Предполага се, едва тогава ЯПОНИЯ да се изяви в ролята на регионален политико-военен балансьор, разкривайки наличието на СОБСТВЕН ЯДРЕН ПОТЕНЦИАЛ. Своеобразен ЗАСТРАХОВАТЕЛЕН МЕХАНИЗЪМ срещу чуждестранна инвазия.

ЗА РАЗЛИКА ОТ ЯДРЕНОТО ОРЪЖИЕ, то химическото и биологическото оръжия са значително по-лесни за производство, и много повече достъпни. Те не изискват огромен промишлен потенциал, нито някакво особено НОУ-ХАУ. Те са на официално и неофициално въоръжение в огромен брой съвременни държави, но често са притежание и на НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ СУБЕКТИ. Което означава лесен достъп от страна на нарастващите от ден в ден безброй терористически и криминални групировки. През март 1995., това бе доказано на практика в ТОКИЙСКОТО МЕТРО, където японската секта „АЮМ ШРИНИКЬО“ успя да разпръсне зарин.

ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ, светът прави разчети, а отделните "независими" държави биват  сравнявани по информация предоставяна от АРМИЯТА НА САЩ, често пъти учудващо точни. Още по време на ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА става ясно, че АМЕРИКА умее да воюва пропорционално. Сиреч пестеливо. Тоест - до определен процент загуби на фронта. Щом този процент бъде достигнат, тя оттегля своите части – за да се завърне освежена. Но, война без загуби няма. И, повечето държави, навярно от страх от национално възмездие, дълги години крият ЦИФРИТЕ НА ИСТИНАТА от своите народи. Докато американците - без да се пестят - съобщават ги.
 
ДАННИ ЗАГУБИ НА САЩ
ВЪВ ВОДЕНИ ВОЙНИ - ПОДИР 1945.:
  • КОРЕЙСКА ВОЙНА 1950-1953.: 33 629 убити; 2806 умрели; 21 невъзвръщенци!;
  • ВИЕТНАМСКА ВОЙНА 1964-1973.: ...................................................................61 430;
  • ВОЙНА С ИРАК 1990—1991.: ...................................................................................383.;
  • ОПЕРАЦИЯ ЛИВАН 1982—1984.: ...........................................................................265.;
  • ОПЕРАЦИЯ ГРЕНАДА 1983.: .....................................................................................19. ;
  • ОПЕРАЦИЯ ПАНАМА 1989.: ......................................................................................23. ;
  • ОПЕРАЦИЯ СОМАЛИЯ 1992—94.: ...........................................................................43. ;
  • ВТОРА ВОЙНА В ИРАК 20.03.2003. – 27.08.2008.: ...........................................4150.;
  • ВОЙНА АФГАНИСТАН 7.10.01 – 27.08.2008.: ...............................................Над 500.
При това, при едно преобладаващо равнище на военни технологии и логистика. В недалечно бъдеще, в съответствие с концепцията за МРЕЖОВОЦЕНТРОВА ВОЙНА, САЩ ще притежават ЕДИНЕН РАЗУЗНАВАТЕЛНО-УДАРЕН ЦЕНТЪР за комплексно водене на война във всяка една точка на земната повърхност. При това – с изключителна точност. С приложение на безпилотни самолети, наземни роботи, и напълно компютеризирани военни поделения и войници.

В УСЛОВИЯ НА ПРЕДНАМЕРЕН НАЦИОНАЛЕН РАЗПАД, и тенденция към КОАГУЛАТИВНИ СВРЪХДЪРЖАВНИ СТРУКТУРИ, самоотбранителната способност на МАТИ БОЛГАРИЯ е под всякаква аналитична критика. Участието ни в ЧУЖДИ ВОЙНИ - ДАЛЕЧ ЗАД ГРАНИЦА е най-вече репрезентативно с възможности за национален военно-политически крах. Струва прекалено скъпо на държавния бюджет; яде пенсионни и социални фондове; води към явна финансово-организационна хаотизация на държавния апарат; генерира вътрешен морално-финансов кризис; води към дефицит на ресурси – така необходими за местни управленски решения. Несъмнено МАТИ БОЛГАРИЯ, продукт на ВЕЛИКИТЕ СИЛИ, И АМЕРИКА НА ДЕВЕТНАДЕСЕТИ ВЕК, не може да не следва нечии внушения и предначертания. Става дума доколко – и в какви граници. Защото напълно е възможно, порочно управляемият хаотизъм на съвременният свят, да рухне най-банално най-напред върху БАЛКАНИТЕ. 
THE END
16.03.2009/13:56 pm
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 796 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 27.09.2013 21:12
Търсене

За този блог
Автор: godlieb
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2364019
Постинги: 1414
Коментари: 659
Гласове: 1051
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Октомври, 2009  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031