Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Personal Collection of Personal and Friendly Crtical Path Creations ...
Автор: godlieb Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2371321 Постинги: 1414 Коментари: 659
Постинги в блога от 16.11.2012 г.
image

image

OCEAN PRESS-VARNA
PRESENTS     (С) 2012 - Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY NABUCCO – ЮЖЕН ПОТОК - ПРИРОДА
от
Богомил Костов АВРАМОВ-ХЕМИ
    НЯКЪДЕ В НАЧАЛОТО НА 2008., НЕ ТАКА ДАЛЕЧНО ВРЕМЕ В СТРАТЕГИЧЕСКИ АСПЕКТ, В ПРАГА, РЕПУБЛИКА ЧЕХИЯ, ПРОТЕЧЕ ЕДНОСЕДМИЧНА СРЕЩА НА НАЙ-ВИСОКО РАВНИЩЕ, ПОД НАДСЛОВ: "ЮЖНИЯ КОРИДОР - НОВИЯТ КОПРИНЕН ПЪТ." ОКОНЧАТЕЛНИЯТ ПРЕДВАРИТЕЛЕН ДОКУМЕНТ, ЗА ПРЕДСТОЯЩО МЕЖДУНАРОДНО СЪГЛАШЕНИЕ ОСТАНА НЕПОДПИСАН ОТ ТРИ БИВШИ СЪВЕТСКИ РЕПУБЛИКИ: КАЗАХСТАН, ТУРКМЕНИЯ И УЗБЕКИСТАН. ДОКАТО АЗЕРБАЙДЖАН, ЕГИПЕТ, ТУРЦИЯ И ГРУЗИЯ ОСТАНАХА ТВЪРДИ ПРИВЪРЖЕНИЦИ НА ГАЗОПРОВОД НАБУКО. ЧИЯТО ЗАДАЧА СЕ ИЗРАЗЯВА В ДОСТАВКА НА ГОРИВА ОТ ПРИКАСПИЙСКИЯ ГЕОГРАФСКИ РЕГИОН - ЗАОБИКАЛЯЙКИ МАТУШКА РУС. ОФИЦИАЛНОТО ПОДПИСВАНЕ НА КРАЙНИТЕ ДОГОВОРЕНОСТИ СЕ НАБЕЛЯЗА – В БЪДЕЩЕ ВРЕМЕ. ДНЕС ДОСТА НЕЩА ВЕЧЕ СА НАПЪЛНО ЯСНИ. „ЮЖЕН ПОТОК“ ТРЪГВА ОТ ДЖУБГА (КРАСНОДАР), В ПОСОКА ВАРНА-СОФИЯ-ЕВРОПА, С КАПАЦИТЕТ ОТ ОКОЛО 63 МИЛИАРДА КУБОМЕТРИ ЗА ГОДИНА. УДРЯЙКИ В ЗЕМЯТА НАБУКО С НЕГОВИТЕ 31 МИЛИАРДА КУБИЦИ.   НАБУКО,(ЕРЗУРУМ-АНКАРА-ИСТАНБУЛ-СОФИЯ-БУКУРЕЩ-БУДАПЕЩА-ВИЕНА!), НЯМА КАК ДА ПОДМИНЕ МАТИ БОЛГАРИЯ ВСЕВЕЧНА. СТРАТЕГИЧЕСКИ ЦЕЛЕЙКИ ДА НАМАЛИ ЗАВИСИМОСТТА НА ГАЗ-ЕНЕРГИЙНИТЕ-КОНСУМАТОРИ В ЕВРОПА, ОТ ВЕЧНО ЗАТРУДНЕНАТА СЪС СВОЕТО ИКОНОМИЧЕСКО БЪДЕЩЕ РУСИЯ. АКО РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ УСПЕЕ ДОБРЕ ДА СИ ОПЛЕТЕ СТРАТЕГИЧЕСКАТА КОШНИЦА, НЯМА КАК НАРОДО ДА НЕ ЖИВНЕ. В КОЕТО НАШЕГО БРАТА ДОСТА СЕ СЪМНЯВА. ТАКОВА ОГРОМНО КОЛИЧЕСТВО ГАЗ, НЕ СЕ ОБЕЗПЕЧАВА ЛЕСНО, КАКТО БИ МОГЛО ДА ИЗГЛЕЖДА ВЪРХУ КНИГА. ТЪРГОВСКИТЕ ОТНОШЕНИЯ С ИРАН СА ПОД МЕЖДУНАРОДНИ САНКЦИИ. ПРОИЗВОДСТВЕНИТЕ МОЩНОСТИ НА АЗЕРБАЙДЖАН СА НЕДОСТАТЪЧНИ. РУСИЯ СТРОИ ТРАНССИБИРСКИ НЕФТО И ГАЗОПРОВОДИ В ПОСОКА НА КИТАЙ, А ВЕЧЕ ОТПОЧВА И „ЮЖЕН ПОТОК“ - В ПОСОКА ВАРНА. СЛЕДОВАТЕЛНО В НЕДАЛЕЧНО БЪДЕЩЕ СЛЕДВА ДА ОЧАКВАМЕ ГРАДЕЖ НА ДВА ТРАНСБЪЛГАРСКИ ГАЗОПРОВОДА. ДОСТА РАЗОРЯВАЩИ ПРИРОДНИТЕ ДАДЕНОСТИ НА СТРАНАТА, В ИНТЕРЕС НА РУСИЯ И ЕВРОПА. ОТ ДРУГА СТРАНА, ТОВА Е ВЪВ ВСЯКО ПОЛОЖЕНИЕ ПО-ДОБРЕ ОТ ЧИСТО ЗАНАЯТЧИЙСКИТЕ НЕДОИЗКУСУРЕНИ ТЕХНОЛОГИЧЕСКИ НАПЪНИ ЗА ДОБИВ НА ШИСТОВ-ГАЗ. ОПАСНОСТИ РАЗБИРА СЕ СЪЩЕСТВУВАТ. НЯКОЙ ОТ ТЯХ НЕПРЕДВИДИМИ. ПРЕДИ ГОДИНИ ЕДИН НАШ СЪБРАТ БЕ ОТБЕЛЯЗАЛ НА СТРАНИЦИТЕ НА ПРОСЛОВУТИЯ "ДЕТОНАЦИЯ": "ИМА ПЪЛНИ - НО ИМА И ПУСТЕЕЩИ ГАЗОПРОВОДИ." ДАНО НОВОСТРУКТУРИРАНАТА УЛИЦА В ПАРК-АСПАРУХОВО, ВАРНА-ГРАД, ДА ДОНЕСЕ ТОТАЛНО ПЪЛЕН ГАЗОПРОВОД. The End/26.11.2912

LAST NEWS:
Путин даде старт на строежа на „Южен поток”

Строежът на газопровода „Южен поток” беше стартиран със символично заваряване на първата тръба от проекта близо до Анапа.

Президентът на Русия Владимир Путин обяви, че при изграждането на „Южен поток" ще се спазват строго екологичните стандарти, предаде РИА „Новости", цитирана от БГНЕС.

По думите му 63 милиарда куб.м. газ са голям обем и за да го осигури, Русия вече е започнала работа на своя собствена територия.

„Ще увеличим и разширим възможностите за достигане на Черно море на разстояние 2500 км, като построим допълнителни компресорни станции", подчерта руският президент.

Газопроводът „Южен поток” ще съедини руските газови находища и европейските потребители по дъното на Черно море.

В церемонията по откриването взеха участие ръководителите на компаниите-участници в проекта – президентът на „Газпром" Алексей Милер, изпълнителният директор на ЕНИ Паоло Скарони, главният изпълнителен директор на „Електрисите дьо Франс" Анри Пролио, председателят на УС на „Винтерсхал" Райнер Зееле и изпълнителният директор на „Саут стрийм транспорт Би Ви” Марсел Крамер.

На церемонията присъстваха и членове на правителствата и дипломатическите мисии на страните-участнички в „Южен поток" – Италия, Франция, Германия, Австрия, България, Сърбия, Унгария, Словения, Гърция, Хърватия, Турция и Македония.

България подписа окончателно инвестиционното решение за строителството на тръбата на 15 ноември тази година.

Договорът беше подписан от премиера Бойко Борисов и председателят на УС на „Газпром” Алексей Милер. Според предварителните разчети проектът в България ще струва над 3 млрд. евро.

Милер обяви, че всичкият газ, който ще бъде транспортиран по газопровода „Южен поток", вече е разпределен между клиентите.

Той подчерта, че докато са работили над проекта в „Газпром" не са мислили за конкуренцията с други газопроводи, а са решили своите задачи с доставката на „синьото гориво".

Според него, основното преимущество на „Южен поток" е, че компанията има и газ, и потребители, за разлика от останалите проекти.

Милер подчерта, че „главната печалба" са новите количества газ, които ще бъдат изнасяни, а също така, че проектът решава „транзитните рискове".

„Южен поток" е проект за транснационален газопровод, който се разработва с цел диверсификация на маршрутите за доставка на природен газ за европейските потребители.

Той предвижда транспортирането на „синьо гориво" по дъното на Черно море за страните от Южна и Централна Европа.

Газопроводът ще се състои от четири тръби всяка с капацитет от 15.57 милиарда куб. м. Първата от тях ще бъде пусната в края на 2015 – началото на 2016, а газопроводът ще заработи с пълна мощност (63 милиарда куб. м. газ) през 2018-2019 г.

Приблизителната цена на „Южен поток" е 16 милиарда евро. За изграждането на европейската сухопътна част на проекта Русия подписа междуправителствени договори с България, Сърбия, Унгария, Гърция, Словения, Австрия и Хърватия.

Акционери в подводната отсечка са: „Газпром" с 50%, италианската ЕНИ (Eni) с 20%, немската „Винтерсхал" (Wintershall) и френската „Еликтрисите дьо Франс" (EdF) с по 15%.

За обезпечаване на газоподаването за „Южен поток" в необходимия обем на руска територия ще бъдат изградени допълнителни 2.5 хиляди километра тръбопроводи и 10 компресорни станции с обща мощност 1473 мегавата.

Проектът се нарича „Южен коридор" и ще бъде реализиран в два етапа до декември 2019 година.

разпечатай  |  изпрати  |  коментирай
RWE потвърди, че се отказва от „Набуко”

Германският енергиен концерн RWE официално потвърди, че се отказва от участието си в строежа на газопровода „Набуко“ и ще прехвърли своя дял в проекта на австрийското дружество OMV.

„RWE в момента води преговори с петролната и газова австрийска компания OMV за продажбата на дела си в европейския проект за строителството на газопровода „Набуко“, съобщи говорител на германската група, цитиран от „Франс прес“, предаде „Мениджър“.

Говорителят посочи, че първоначалните търговски цели на германската компания не са били постигнати, но не уточни какъв е очакваният размер на сделката. Той добави, че изходът от преговорите ще бъде съобщен своевременно.

Освен RWE и OMV, консорциумът, който ще реализира проекта, включва още унгарската MOL, румънската „Трансгаз“, българската „Булгаргаз“ и турската „Боташ“.

Строителството на газопровода, който ще доставя природен газ от Азербайджан към Европа, като заобикаля Русия, е предвидено да започне през 2017 г., но не е изключено ново забавяне на неговото начало.

„Набуко“ е подкрепян от Европейския съюз и неговата цел е да намали зависимостта на Европа от доставките на газ от Русия и от мощния руски газов концерн „Газпром“.

Предвидено е трасето на бъдещия газопровод да минава през България.

разпечатай  |  изпрати  |  коментир image


 
Категория: Бизнес
Прочетен: 1381 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 20.03.2013 14:07
OCEAN PRESS-VARNA
PRESENTS
image

image
image 
Категория: Политика
Прочетен: 451 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 14.02.2013 13:54
Търсене

За този блог
Автор: godlieb
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2371321
Постинги: 1414
Коментари: 659
Гласове: 1051
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Ноември, 2012  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930