Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Personal Collection of Personal and Friendly Crtical Path Creations ...
Автор: godlieb Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2363551 Постинги: 1414 Коментари: 659
Постинги в блога от 16.12.2012 г.

ECOCONSULT-77
PRESENTS

image
©2012-Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY

 НАЦИОНАЛИЗЪМ - ВТОРА РЪКА 
от
Богомил Костов АВРАМОВ РУСЕВ-ХЕМИ

ЕДВА ЛИ НЯКОГА ЩЕ ДА СТАНЕ ДОСТАТЪЧНО ЯСНО, от къде - и на какво основание - тръгва съвременният национализъм български. Що за ерес е това? Дор" колко автентически вида е понастоящем? Защо тъй изненадващо бъкна, щом до неотдавна – сякаш! - съвсем никакъв го нямаше? Как така, все повече и повече трицветни знамена висват от ненадеждни в парично, пазарно и политическо отношение прозорци? Някога; по време на пълзящо-тихата „БРАТСКА“ хитлеристка окупация, (600 000 ВЕРМАХТ-СОЛДАТИ НА 6 000 000 НАСЕЛЕНИЕ!); приятно занимание на всяка една стопанка. Значително по-пресни спомени за години, когато САКРАЛНАТА ДАТА ТРЕТИ МАРТ Е ОФИЦИАЛНО ИГНОРИРАНА, измъчват не една закъснително осъзната преполитизирана гражданская съвест. Когато тържествено посрещане на безбройни бивши топ-гестаповци, (От А до Я!), бе първа грижа да зарежем работа, та да излезем с песни и плакати, че да величаем. (Друга ТИТО & COMPANY!) О, не търсете ВАСИЛИЯ ЛЕВСКИЯ! Той никога няма да си се завърне. Па, и да го стори. Ще да ви заговори на ОНЗИ ИСТИНЕН МАЙЧИН ЕЗИК, от който днес – ПОДИР ВСЯКАКВИТЕ ОКУПАЦИИ, (Териториални, политически, расови, езикови и др.п.!), - няма помен. Как ще се разберем тогава, че да му предоставим място – поне! - на селски кмет? Вие едва ли бихте могли да си припомните подобни политически джунгурбаш-абсурди. (Възрастови предразположения!) Манифестациите биват „ДОБРОВОЛИЗИРАНИ“ едва към 1985.(!?!) Но какво значение. Злото е дотолкова ожесточено вкоренено, че просто няма накъде.
САМО ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ
, на осмокласници-прощъпулници от едно прекалено широко афиширано варненско училище; с менте стогодишна история поради убийствено-амбициозен директор; по случай поредна градска манифестация, биват раздадени нови-новенички национални знамена. Класният ръководител, бивш преподавател по политическа икономия и комунистическа естетика, (Що по-лесно от това!), посттоталитарно преквалифициран на българист-историк пропуска - по една или друга причина, в часът на класният ръководител, да разясни: ЩО Е ТОВА БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ФЛАГ, КАКВО Е НЕГОВОТО ЦЕЛЕВО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ; КАК И КОГА СЕ ЕКСПОНИРА, ОПАЗВА И НОСИ; ЗАЩО СЕ СВЯТО ОПАЗВА. Човек на възраст, възпитан в лицемерна болшевишка бдителност, ГОСПОДИН-ДРУГАРЯТ КЛАСЕН РЪКОВОДИТЕЛ УСТАНОВЯВА, че един от развяваните от децата флагове е нанизан - с червената бандера най-отгоре. КАКЪВ ДЕМОКРАТИЧЕСКИ УЖАС – АМИ СЕГА! Набързо оправя нещата. Но, демократическата общественост БДИ. Поредният СЛУЧАЕН ЖУРНАЛИСТ; токущо завърнал се от РЕПУБЛИКА ТУРЦИЯ, где падишахът не престава да царува под европеидно овапцана маска; изпълнен с грижа за опазване на приятелските отношения със съседните прекалено демократически държави, (Бил е заместник-директор - пък шитнат!), хуква при директора. Директорът смъмря класната ръководителка. Класната ръководителка наказва ученика. (Ученикът - по сей ден - не може да разбере защо е бил наказван!) Пред училищният съвет, където е докарана и преса, РОДИТЕЛИТЕ БИВАТ НЕЗАКОННО ПОДРУГАНИ. (Мнозина от преподавателите са бивши ученици на родителите!) РЕЗУЛТАТЪТ – ОТНЕМАНЕ ОБЩИНСКАТА СТИПЕНДИЯ НА ДОКАЗАН ОТЛИЧНИК. Налице бил "войнстващ национализъм"! Не съм се интересувал, дали работата стигна до съд и преса. (Законът да го препоръчва!) Защо напомням всичко това? Защото някой от  директорите на варненските училища, очевидно напълно, са забравили апостолическите послания на своите, че и на чуждите предци-педагози. Занимаващи се основно, с напомпване на средства – от где завърнат. Игнориращи проблемата за поносима околна среда в класните стаи, за европейска хигиена в тоалетните. (За по-йофтино!) Готови на всичко, за да увеличат и поддържат капацитета на своето ДЕЛЕГИРАНО БЮДЖЕТИРАНЕ. (Бензинът не престава да поскъпва!) Затриващи двестагодишни училища - че да останат частни недоразумения.
НИЕ НЕ СЕ НАЕМАМЕ ДА РЕВИЗИРАМЕ
дейностите по възпитаване на подрастващите поколения в НАЦИОНАЛ-ПАТРИОТИЗЪМ. Това е работа на БЕЗБРОЙНИТЕ ИНСТИТУЦИИ НА ДЪРЖАВАТА. (Лесно бихме могли да го сторим!) Няма да престанем обаче да се питаме, теци прехранени новобюрократи из училищата на МАТИ БОЛГАРИЯ ВСЕВЕЧНАЯ – доколко подподящи са за угодливите си пропартийни места? В случаи на подобно ПАТРИОТАР-ПРЕСТАРАВАНЕ, често се разчита на ХОДЪТ НА ИСТОРИЯТА. А с историята – шега не бива. Всекиго е успяла да сложи на място. Дори онези, за които се чува, че са успели да отърват кожата зад океана. След като са деформирали мисленето на милионни нации всред реки от кръв и сълзи.
Щото, тъй както работата е тръгнала на подлога, съвсем скоро всинца ни би станало достатъчно ясно, до къде би могла да стигне МАТИ БОЛГАРИЯ ВСЕВЕЧНАЯ. А, заедно с нея и вси" ОСТАТОЧНИЕ БТЛГАРИ В ИСКОННАЯ ЗЕМЛЯ БОЛГАРАНТВСКАЯ. Че да започне всичко отначало. Боже Господий Всевишний – за кой пореден път!?!
НЕ ЗНАЯ ДОКОЛКО СЪМ ПРАВ
. Но, през последните двадесетина години болшинство от нас почувстваха, разбраха и установиха, как стъпка подир стъпка; с помощта на транснационалните конгломерати, някога наричани „ВЕЛИКИ СИЛИ“; МАТИ БТЛГАРИЯ ВСЕВЕЧНАЯ, се срина до ВТОРА РЪКА ЕВРОПЕИДНА НАЦИЯ. Народностно се знае. Нещо подобно върви незабавно подир отхвърляне на турското владичество: ВНОС НА ЧУЖДИ КАПИТАЛИ – ЮРУШ НА НАРОДНОТО ЙМАНЕ! Принудителен проимперски сетлинг-процес, обичайно налаган върху нации дотолкова креативни, че ВЕЛИКИТЕ СИЛИ да се обезпокоят с  право. Не – не съм голословен. По време на злокобната посредина на отминалият двадесети век, при основна месечна заплата петдесетина лева изплащана на два транша, социалният баланс бе хубаво напипан. Всеки трудещ се по онова доста непрозрачно следокупационно време, имаше странната възможност; след като си плати НОРМИРАНИЯТ НАЕМ ЗА ЖИЛИЩЕ, ПРИ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НИСКИ РАЗХОДИ ЗА ТОК И ВОДА, ВЕДНЪЖ ГОДИШНО ДА ПОСЕТИ ПОДХОДЯЩ КУРОРТ. Да си поръча костюм ръчно производство – индивидуална мярка. И, НЕКА ДОИЗНОСВА СТАРОТО БОМБЕ. Удивително, но по това съвсем ХАРД-КОМУНИСТИЧЕСКО ВРЕМЕ, папионки се продаваха в магазините за автиквариат по „ГРАФ ИГНАТИЕВ“. Без да бъдат втора употреба.
ЗА ВЕЩИ ВТОРА УПОТРЕБА
се заговори, едва подир настъпване на така наречените „ДЕМОКРАТИЧЕСКИ ПРОЦЕСИ“. Някога, по време на изключително строги митнически възбрани, единствено моряците от БМФ вкарваха коли втора употреба. (ПРИ ЗАДГРАНИЧНИ 1.65 USD/DAYLY!) Бяха напълнили ВАРНА-ГРАД с т.н. „ГОГОМОБИЛИ“. (Немски следвоенни ултрамалолитражни коли.) Днес се оказва, че ПОЛЗВАНЕТО НА ВСЕВЪЗМОЖНИ ВЕЩИ ВТОРА УПОТРЕБА, е най-значителното завоевание на ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКАТА ЛИБЕРАЛИЗАЦИЯ НА ПАЗАРНО-МОНЕТАРНИ ОТНОШЕНИЯ. Какво от това, че магазините за ДРЕХИ ВТОРА УПОТРЕБА, често-често вонят на ЕВРОПЕЙСКИ КРЕМАТОРИУМИ? Като за начало, стоката бе подозрително евтина. Понастоящем, гонят цените в останалите стандарт-магазини. Какво от това, че МЕБЕЛИТЕ СА ВТОРА УПОТРЕБА? (Ще се позакърпят някак!) Що от това, че купуваш ВТОРА РЪКА КОМПЮТЪР на цената на нов? (Ще подишаш вносен прахоляк!) Какво от това, че моторните превозни средства от всякакъв вид и характер, (ДОРИ ГРАДСКИЯТ АВТОБУСЕН ПАРК!), са също втора употреба? (Най-много да залепнеш с нови дънки на европейски осрана седалка!) Този народ от балканджии така хубаво навикна на ЕВРОПЕЙСКИ ПРЕПАКЕТИРАНИ ХРАНИ, че вдишването на канцерогенозни изпарения от съседните електроцентрали, отдавна не го плашат. Националната трагедия обаче тепърва предстои. И, ЕДИНСТВЕНО ЕДИН НАУЧНО ЗРЯЛ И КЛАСОВО БАЛАНСИРАН НАЦИОНАЛИЗЪМ би могъл овреме да я възпре. (ЩОМ УСПЕЯТ ДА НИ НАДЪНЯТ НЯКОЯ СВРЪХМОДЕРНА ЯДРЕНА ЦЕНТРАЛА – ВТОРА УПОТРЕБА!) Няма как ЧЕРНОБИЛ ще ни се види детска играчка. Как би станало това? Не трудно. Онзи, който разполага без да предполага, просто би спечелил лотария.
ЗА НАЦИЯ ВТОРА УПОТРЕБА,
не бях чувал, докато не се запознах с историята на разпръснатият в повече от пет държави ДРЕВЕН НАРОД НА КЮРДИСТАН. С който ВЕЛИКИТЕ СИЛИ въртят същата игра, каквато някога са извъртяли на четата на БАЙ ХРИСТО БОТЬОВА. Още преди ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА, народът на съвременен КЮРДИСТАН има джентълменска договореност с ПРЕЗИДЕНТА УИЛСЪН. Помогнат ли, да бъде катурнат СУЛТАНА - получават НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА. С което искам да подчертая. Не се занимавайте с детинщини. ОТРАБОТВАЙТЕ НЕЗАВИСИМ КРЕАТИВЕН ЧИСТО БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛИЗЪМ. ЦАР БОРИС ТРЕТИ ОБЕДИНИТЕЛ, бе някога донякъде успял. Погуби го меракът му, докато язди личният самолет на Хитлер, да преизпълни маниакалното Фердинандово завещание. Да куплира Българската Нация от Дунав до Беломорието в исконните исторически граници на света, без да се допита до СССР. АМЕН!

P.S.: Ако не сте виждали как гръцка полиция глобява за македонски говор – аз съм виждал. Пролетта на 1977., на крайбрежния ембаркмент в Пирея!

THE END / 05.03.2012

From the Desk of: Eng. Bogomil Kostov AVRAMOV ROUSSEFF-HEMY

 

 


Категория: Политика
Прочетен: 581 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 14.02.2013 13:27
Търсене

За този блог
Автор: godlieb
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2363551
Постинги: 1414
Коментари: 659
Гласове: 1051
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Декември, 2012  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31