Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Personal Collection of Personal and Friendly Crtical Path Creations ...
Автор: godlieb Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2372188 Постинги: 1414 Коментари: 659
Постинги в блога от 23.05.2012 г.
image © 2012-Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY
ВЕКЪТ НА БИОБЕЗОБРАЗИЕТО
от
Богомил Костов АВРАМОВ РУСЕВ-ХЕМИ
Дали именно 22.Май е Денят на Биоразнообразието? Няма как да не е тъй. Щом световният октопод ООН го е наложил. За да има безброй научни изследвания, безброй международни конвенции и научни конференции, при неуправляем поток документация. Резултиращи, във все по-осезаемо тежък импакт върху природната околна среда. В интерес лимитиране на всяко едно балансирано биоразнообразие за поносим еквилибриум. Свеждайки го до обичайно биобезобразие. Всред което вси нам - до шия сме затънали. Дотолкова, че не прави впечатление никому. Дори на всякаквите бонус-управленци, где излизат солено на данъкоплатците. Но, Природата на Природите – не си играе. Тя продуцира. Все по-нови, понякога невиждани от науката биовидове. Шегобийци твърдят, че много от тези новоизявени видове, прелитат направо от Космоса. Дано да не се окажат прави шегобийците. Но, нека не навлизам в материя, която почти не познавам. Докато с администриране на Природната Околна Среда – доста съм в час. Не от вчера – не от днес. Може би завинаги. Та, по този случай фукнахме на пресконференция в световноизвестният ВАРНЕНСКИ АКВАРИУМ. Все още ненаречен на името на неговият учредител ЦАР ФЕРДИНАНД ПЪРВИ КОБУРГ-ГОТТА, или поне на неговият построител ЦАР БОРИС ТРЕТИ ОБЕДИНИТЕЛ. Осъзнал необходимост - па дал - и сътворил. Едва ли за един-единствен царски кеф. (Доколко царете умеят да се кефят?) За сега това е ИНСТИТУТ ЗА РИБНИ РЕСУРСИ С АКВАРИУМ – ВАРНА. Без персонално наименование. Странна наукоподобна анонимност. Да се чуди човек – да се мае, кое е повече разумно. Дали наименованието е запазено за Бъдното? Нали големите постижения задължително принадлежат на младежта. (Щом са истински!) Само че, такива на хоризонт – не се видят. Освен, ако в процеса на медитеранизация на Черно Море, новоткритото преспанско чудовище не реши да мигрира насам. Щото, от 1880. (Kabulety Case!) до днес, кит не се е мярвал из Черно Море. Докато за броят на делфините се твърди, че спаднал около хилядарка. Което, ако да е вярно, означава само едно. Духът на Антон Прудкин не престава да властва над тези брегове.

За пресконференцията, (22.05.2012.,пр.об.!) разбира се, закъснях. Да ме извинят отговорните лица. Но, нещо съвсем фатално се случи със всички варненски пресконференции. Няма конкретни въпроси – има безброй неконкретни отговори. Ако решиш да се позаслушаш би установил, че много се бърбори – малко се казва – нищо не се ръзкрива. (Бре секретчици, бре!) Подхвърлят ти кафенце, химикалка и буклет, нарядко пресрелийз, и хайде – въз. Докато задължителните славословия нямат край. Доколко е яка работата, с която свикалият пресконференцията се занимава. (Докато неговата партийка си е на власт. Подир това – друго!) Въпроси ли!?! Никакви въпроси. Журналистът много да не пита – подозрително е туй. Като му стиска, да си отговори сам. Векът на биоразнообразието, (Мале-мила!), от всяко положение се оказва век на информационно самообслужване. (Тука ли си – там стой!) Не – цензура няма. Всеки може да пише за що ще. Ако му отърва.

 За пресконференцията както казах закъснях. Директорският кабинет не улучих, (Наплашен съм вовеки!), но пък попаднах на сесия високоскоростни научни доклади. (Знам си аз пътят!) Където, ако започнеш да задаваш въпроси – по-добре е веднага да си тръгнеш. (Сторих го!) Комплексът за непогрешимост пипва учените още докато пишат докторат. (Обаждат ми се – почустват ли нужда!) Да се учудваме ли, че Министерство на околната среда и водите, най-го-може с листовки? Яко работи това министерство – не си играе. Пуска листовки – душа къса. Шът! Кой каза „Къса“!?! Скъсаните язовирни стени над град Калоян и село Бисер, а и по всички останали места за които не се знае станали ли са – не са ли, може да не са в обема пълномощия на Министерство на Околната среда и водите. Но, няма как да не са от негова компетенция. (Не говорим за обем знания. За това си има български специалисти обучени зад граница – на скамейката за безработни!) Министерство постановило, столичната смет да се диспергира из цяла една България. (Твърди се, че е вносен опит!) С риск да ми палнат колата, бих заявил. В БОЛГАРИЯ ВСЕВЕЧНАЯ ВЕЧЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА БИОРАЗНООБРАЗИЕ. То е до смърт опорочено. Налице е ден на МЪРЛЯВО ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА НАЦИОНАЛНИТЕ БИОБЕЗОБРАЗИЯ. Бреговите пречиствателни станции са в такова трагическо състояние, че всяка една оценка на биоразнообразието би доказала капитален срив. Нахлуването на инвазивни видове едва ли нещо би могло да спре. Климатичните промени са толкова съществени в планетарен план, че всякакви изследвания доказват отдавна известни истини. Следи ли някой техният тренд през Времето на Времената, спрямо крайбрежната зона на БЪЛГАРИЯ? Стопанските и нестопански рибни и нерибни ресурси дотолкова са намалели, че всяко едно изследване се оказва напълно излишно. Административният екологически контрол над корабният трафик и танкерните баластни води може да го има на книга, но е препариран завинаги там. Импактът върху природната околна среда и човекът, независимо от всеобщият стопански кризис, се оказва все по-значително нарастващ. Единствено технологичен ли е той? Често се питам, защо е така. И, не намирам друг отговор. Освен дълбоката неморална национална ваксинация за кретане под императивно държавно управление. (Тоталитаризмът си отишел – как пък не!?!) Резултат на тотални дегенеративни процеси на обществено характеровото поведение на всяко едно гражданско равнище. Че, ние отвикнахме да живеем – Ба! Как да пощадим един делфин!?! Е, добре е, все пак – веднъж годишно, да обсипем страната с листовки. Все някой ще ни повярва – че сме си на место. А!?!

THE END - 05/23/12-10:06:31 AM From the Desk of: Eng. Bogomil Kostov AVRAMOV ROUSSEFF-HEMY 
Категория: Политика
Прочетен: 839 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 01.11.2012 15:02
Търсене

За този блог
Автор: godlieb
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2372188
Постинги: 1414
Коментари: 659
Гласове: 1051
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Май, 2012  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031