Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Personal Collection of Personal and Friendly Crtical Path Creations ...
Автор: godlieb Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2364112 Постинги: 1414 Коментари: 659
Постинги в блога от 16.07.2012 г.
image
IN MEMORIA TO THE LATE PROFF. EMIL DIMITROV
© 1998 – Bogomil Kostoff AVRAMOV – HEMY
Л  Е  В  И  Т  А  Ц  И  Я
РАЗКАЗ
ОТ
 БОГОМИЛ КОСТОВ АВРАМОВ РУСЕВ - ХЕМИ


НА ПОРЕДНИЯТ СВЕТОВЕН БАЛЕТЕН КОНКУРС, на местата за почетни гости; а това винаги означава „безплатно“; току пред нас, се изтъпаниха две побелели шикозно облечени дами. Заели място колкото за четири, те постояха – постояха, пошумяха – пошумяха, па скокнаха да се оттеглят. Преминавайки покрай нас, излъчвайки ухания на далечни земи и близки морета, дамите направиха да хвърля поглед подир тях. Невероятно, но двете дами – летяха. Без да бъдат балерини. Без да имат крила. Останах с отворена уста. Такова хвъркане не е за всеки. Не всеки го може. Напрегнах се. Поразрових паметта си. Припомних си, как една тъжна ли тъжна, студена ли студена; зимна привечер, в очакване на последният училищен звънец, тайничко подремвах в кухата учителска стая на Техникума по Ориентал-Провинциалистика в Белоград. В съседното кресло същото вършеше, с лесно доловимо настървение, по-едрата от двете дами, пролетяли преди минути покрай нас – значително по-прости зрители. От време-навреме жената излизаше из своята си дрямка. И, започваше да ме напътства за ментално-материалното в живота. Това внезапно изригване на думи; от жена която слабо познавах, насаме в изпълнена с тютюнев дим учителска стая; правеше често-често да поглеждам часовника върху стената. В началото на седемдесетте години на миналият век, на учителството бе разпоредено, има-няма работа, да изтърпява до краят на учебните занимания – па що ще да става. Така било по целият свят. Министърът на просветата неотдавна се бе завърнал от Братска Япония, където бе специализирал пускане на балони Фуго. По които бе станал доктор хонорис-кауза с относително световна известност. И, даскалите в МАТИ БОЛГАРИЯ ВСЕВЕЧНА, що да сторят – подчиняваха се.
ПРЕНЕСЕНИЯТ ОПИТ винаги е от полза. Особено за онзи, който го е пренесъл. Дойде прислужникът, повика дамата при директора. Тя скокна, и се отзова. На излизане ми хвърли поглед без очила. Дотолкова замъглен, че си припомних една отдавна забравена молитва. Не мина и половин час. Прислужникът – син-зелен, отново се яви. 
- Другарю Хеми, - каза на пресекулки нервният человечец, - Другарят наш Директор, те вика незабавно!
- Спешно ли?
- Пък аз ще изтичам, за пръта за знамето ... Ба! ... Ба! ... Ба! ...
- Кой прът!?!
- За зна – ме – то-о-о ...
КАБИНЕТЪТ НА ДРУГАРЯТ ДИРЕКТОР, бе в дъното на коридора. Устремих се, осмелих се, па влязох. Другарят Директор ме хвана за ръката. Дръпна ме навътре. Премигна ситно-ситно с тчи. Тури пръст на уста. Изсъска: „Сус!“ Направо си ме приобщи, човекът му с човек. А, в очите му се четеше самоубийствен страх. За разлика от всеки друг път, пряко разпорежданията за икономия на електрическа енергия, кабинетът на Другарят Директор бе облян в потоци лъчиста светлина. Светлината струеше от един ъгъл на гипсовият таван. Вдигнах очи. Там висеше сякаш плуваше, преподавателката по Марксизъм-Ленинизъм. Задължителна дисци- плина за подрастващи и стареещи надлъж и шир по нашата земя хубава. И особено – в курортен Белоград. Незаменимата преподавателка по политически дисциплини, а ако остане време и по етика и естетика, висеше в горният десен ъгъл под старомодният гипсов таван. Целият обсипан с панделки, дантели, скулптирани цветя, амурчета и брадясали нептуни под варак. Излъчвайки телесна светлина не по-маломощна от резервният училищен агрегат, Под жената бе разтворена бляскава дуралуминиева стълба. Другарят Директор преподаваше Техника на Безопасността – в пети курс. Винаги последен час. Щото да не би някой даскал да си позволи да драсне преди 19:00.!
В ДИРЕКТОРСКИЯТ КАБИНЕТ ЕХТЕШЕ ХУБАВ ПОРТОРИКАНСКИ РЕВОЛЮЦИОНЕН МАРШ. Училищната фонотека заедно с уредбата и грамофона, винаги му бяха под ръка. Зяпнах Директора в очи, а той посочи стълбата с пръст, и сви прискръбно рамене. Жената си висеше там, и нямаше никакво намерение да слиза. Подухваше лек ветрец. Роклята й тук-там се диплеше, но жената протягаше длан, а после защипваше полите си между краката. Без да престава да излъчва парциална светлина, докато си повтаря, следвайки ритъма на испаноезичният марш.
- Прави каквото трябва – да става що ще!
- Прави каквото трябва – да става що ще!
- Прави каквото трябва – да става що ще!
Врата се отвори-затвори. Нахлу прислужникът с пръта от училищното знаме в ръце. Прътът бе сглобяем. Прислужникът яко натегна винтовите свръзки.
- Тъй-тъй ... - повтаряше си бедният човечец. - Тъй – тъй - тъй ...
А жената витаеше в ритъма на марш, преповтаряйки монотонно своето си лого; подпявайки си, излъчвайки порции светлина каквито резервният училищен генератор никога не би успял да постигне. Без никакво намерение за приземяване.
НАСТАНА ПОЛУНОЩ. Прислужникът ми тикна в ръце сглобеният прът на знамето, па излезе да заключи училището. Като се завърна, Директорът пусна плочата отначало. Потоците светлина отново бликнаха. Другарят Директор, по онова време член на Пленума на ОК на БКП, се разядоса.
- Другарю Хеми, - каза и добави. - Нали сте специалист по Подемно-Транспортни Машини и Техническа Механика?
- Тъй верно, - отвърнах, - но часовете ми са малко. Едва вързвам норматив.
- Сега не е време! - кресна уважаемият от цял Белоград директор на Техникума по Ориентал-Провинциалистика. - Стиснете здраво пръта, другарю Хеми, изкачете се тихо-тихичко по стълбата и – Бам! По дебелият задник! Бам! По дебелия задник! - че съвсем окъсняхме, значи.
КАЧВАЙКИ СЕ ПО СТЪЛБАТА, с пръта от училищното знаме в ръце, неочаквано прозрях, че нашата забележителна колежка, нещатния партиен секретар на техникума - медитира. Тази жена, този така добре подготвен философ-материалист-докладчик, си позволяваше да медитира. Изкачих стъпалата на разтворената стълба. Побутнах с прът жената. Това не я смути.
- Идваш ли? - запита звънко. Навярно предполагаше, че там където е чисто и светло, има място за всеки.
Осенен от откритие - отказах.
- Другарко Партиен Секретар, - прогъгнах ревниво, - още зарана тичам в ОК на БКП, Отдел „Религия и Атеизъм“, за да докладвам за случаят.
И, чудото стана.
Светлината секна.
Огромното тежкотоварно тяло на жената плавно се спусна от тавана, а краката й тупнаха по пода. Жената се спусна към гарафата с вода. Въпреки, че в подобни случаи това не се препоръчва.
ВСИЧКО ТОВА СИ ПРИПОМНИХ ОНАЗИ ЛЯТНА ВЕЧЕР, на поредния балетен конкурс, когато две добре познати деполитизирани дебелани, напуснаха с прелетни стъпки местата за почетни гости, а подир тях остана остатъчната воня на две зле поддържани бедняшки тела.

 THE EN  
Категория: Изкуство
Прочетен: 693 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 16.01.2013 08:02

ART & POETRY
RESSOURCE CENTERS-BG

PRESENTS

image

© 2008 – Bogomil Kostoff AVRAMOV-HEMY
ГЛОБАЛИЗАЦИЯ - СВЕТОВЕН ВЪРТЕЛ
ИЛИНЕЩО ПО-ТАКА?

Богомил Костов АВРАМОВ-ХЕМИ
пред
NATIONALISTBG.COM/2009-08-06 18:53:18

Г-Н АВРАМОВ, ИЗВЕСТНИ СА ВАШИ ДОСТА ОТДАВНАШНИ ПУБЛИКАЦИИ, ПО ПРОБЛЕМИ НА РЕГИОНАЛИЗМА. ДОКОЛКО ЗАСЯГАТ Т.Н. „ГЛОБАЛИЗЪМ“? Регионализмът регулира фундаментални геополитически проблеми, в условия на парцелирани регионални договорености. При глобализма проблемите са отворени, достъпни, и – лесно казано – всеобхватно-поразяващи. 
ВСЪЩНОСТ - ЩО Е ГЛОБАЛИЗЪМ? Надконвенционален монетарен механизъм следващ идеи за свобода на личен избор, без граници и ограничения, в условия на нонстоп паричен транш. Система и метод за нивелиращо менежиране на човечеството А-Ла-Макдоналдс. Съдбовна панацея по проект – с аромат на неототалитаризъм.
ДОКОЛКО ПРАВНООБОСНОВАНО Е ТОВА? Глобализмът е кодифициран до регионално равнище. Не се предлага всеобхватен международен документ, но би могло такъв да се очаква. Подобни документи се подготвят трудно, а ратифицирането им крие изненади.
ЩО ИМАТЕ ПРЕД ВИД? Международната конвенция по морско право - 1982, (UNKLOS-82), бе подготвяна в продължение на повече от двадесет години от огромния апарат на ООН. При големи надежди за локален просперитет, към нея се присъедини целият цивилизован свят – но не целият глобален свят. Двадесет и пет години по-късно се оказа, че конвенцията облагодетелства неподписалите я пет страни.
ОТПАДА ЛИ РЕГИОНАЛИЗМА В УСЛОВИЯ НА ГЛОБАЛЕН СВЯТ?
Регионализма е въвеждащ компонент на глобализма. Докато не бъдат решени проблемите на регионално равнище, глобалното едва ли ще потръгне. Това означава затруднено навлизане на креативния транснационален тежък индустриален капитал. Улеснен остава черният капитал на дребно, а той често е престъпно спекулативен.
КЪДЕ СА НАЦИОНАЛНИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ В ТАЗИ НАСОКА? Между приложна наука и общественост у нас, е спусната желязна завеса. Счита се, че широката публика няма защо да се интересува от състоянието и постиженията на съвременната българска научна мисъл. (Чалга, чизбургер, и жълта преса - толкоз!) Подобни изследвания вървят на университетско и институтско равнище. (Много удобно - съвсем безобидно!) Известни са изпреварващи частни изследвания от краят на седемдесетте години на миналия век, безсмислено обнародвани в задгранични източници.
ЗАЩО БЕЗСМИСЛЕНО? Партийната върхушка знаеше, че встъпва в ера на регионализъм, а подир - неизбежен глобализъм. Тя харесваше вносна наука, вносно оборудване, вносни технологии, и вносни булки. Поради това си траеше. Подготвяйки свои си кадри за настоящето. 
ЩЕ БЪДЕ ЛИ НЯКОГА СВЕТЪТ НАПЪЛНО УПЛЪТНЕН ГЛОБАЛНО? Някой политици разчитат това да стане час по-скоро, че да скърпят брадати идеологеми. За Балканите, като вечна експериментална площадка на Великите Сили, това би било фатално.
КАКВИ БИХА БИЛИ ГЛОБАЛНИТЕ ПОЛЗИ ЗА БЪЛГАРИЯ?Каква е ползата от зарара, се пишманили българин и турчин, на връщане с магарешка каручка от Капалъ-Чарши в Истанбул. Глобализмът облагодетелствува традиционни колониални империи, (Монархии или не!), чиито инвазивни икономики са акордирани за глобализъм. Миноритарни нации като българската, кюрдската, косоварската, черногорската, чеченската, и безброй други; да не говорим за племената в ширините на Евразия; ще останат селска туристическа атракция в паноптикум наричан "ГЛОБАЛНО ОБЩЕСТВО".
КАКЪВ Е ОБЩИЯ ИНТРУМЕНТАРИУМ? Съвременните комуникационни средства и медии; въвеждащи в методите на менежираната глобална престъпност поколенията - преди да са пръкнали из майчина утроба; градят основите на съвременното предглобално общество. 
КАКЪВ Е ЗАПАЗЕНИЯ ЗНАК? Глобализацията дава позивни, при всяко национално стациониране на верига „МАКДОНАЛДС“: САЩ-1940.; МАКЕДОНИЯ-1990.; РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ-1994.. (Майка България маркира глобализация подир Република Македония!) Странно, защо въвеждането на „Пепси-Кола“ не маркира този знаменателен процес. Можеби, защото не е така хранително-обезличаваща.
НИМА УЧЕНИТЕ НЕ ПОМАГАТ? Без фундаментална наука, никоя система не би могла да функционира успешно. Освен ако не е поредна фалшива панацея. Предназначена, докато баламосва нациите чрез лъскави екстри на научно-техническия процес, да пипне глобалните ресурси на планетата. В търсене на приложимо съвършенство, видни изследователи от кръга около Милтън ФРИДМЪН (1912-2006.!), предефинират понятието ГЛОБАЛИЗЪМ.
КАК ИМЕННО? Тези глобално изявени социал-икономисти разчитат, на причинно-следствената връзка между природни и изкуствени катаклизми. Докато природата чрез бедствия разчиства, (Почти екология!), върху освободените площи транснационалите да изградят онова, което се счита глобално печелившо. Една глобална експроприация на регионално жизнено пространство. 
НАПРИМЕР? Пораженията от урагана "КАТРИН-2005" в Нови Орлеан, бе повод държавното първоначално обучение да бъде прехвърлено изцяло в ръцете на частни училища. 
ДОКОЛКО Е НРАВСТВЕНО?
Глобализмът изкоренява род, попилява държавност. Прави границите пропускливи – наричат го пермеамбилитарност. Въвежда тежки международни стандарти. Стриктно налагани - рядко спазвани. Създава огромен бюрократичен апарат, (EU!), подпомаган от безброй ЕИМ. Утвърждава елитарно общество, каквото светът не помни. Екипите на бившите комитети на БКП се оказаха подготвени овреме. 
НА КАКВО РАЗЧИТА ГЛОБАЛИЗМА?
На свободно придвижване на капитали, при ъфшорно управление на капитала. Едва тогава на нови технологии и свежа работна сила. На обезсмисляне личното притежание на поземлена собственост, при отказ от традиционно коопериране. На превръщане на народите в метро-номади: лаптоп в раница, велосипед върху покрива на каравана, сандвич „МАКДОНАЛДС“ в джеб – търсим свободно работно място, (Само - до 35 годишна възраст!), где да е по света. Докато селата пустеят, а домовете им се срутват.

ОПИТЪТ В ТАЗИ НАСОКА?
През първата половина на отминалия двадесети век, чрез ликвидиране на дребното фермество в САЩ, огромни маси безработен народ бива изтласкан от Севера към Юга. По онова време природните бедствия са далеч по-милостиви, а градежа на трансамериканската шосейна мрежа, (Платени бригади!), предстои.
КОМУ Е ИЗГОДНО?
Изследователи свързват безславното ликвидиране на СИВ; перфектно подготвен за работа в пазарните условия на две различни капиталистически системи; с тежките земетресения в Калифория по онова време. Калифорнийци си искат парите от застрахователите - незабавно. За да стане това, Ллойд-Лондон изисква своите вложения от СИВ-Москва - екстрено. Бихме си представили, за какви средства иде реч.

ЗВУЧИ ФАНТАСМАГОРИЧНО!
Банална истина, пренебрегната от пирамидални идеолози. Подвели котелът на етногенезиса - Евразия, в капан на саморазложение, представян за органически процес.

ДОКОЛКО ПРОЦЕСИТЕ НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯ СА ИЗЯСНЕНИ?
Няма по-древни от тях, няма и по-неясни. Съвременните компактни нации са структурирани при елементарни природосъобразни социално-политически обстоятелства. Далеч преди САЩ да се запътят към глобализация на света, СССР и КИТАЙ, развиха харатерна директивно-принудителна глобализация.

ДАЛИ НЕ Е ПОРЕДНА ИГРА НА ВЕЛИКИТЕ СИЛИ?
Такава не престава да тече по т. н. глобализационни оси: САЩ-АНГЛИЯ; АНГЛИЯ-ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ; ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ-РУСИЯ; РУСИЯ-КИТАЙ; КИТАЙ-ЯПОНИЯ-КОРЕЯ; КОРЕЯ-САЩ. Глобализмът все по-малко е географско понятие, но остава слабо интегриран. Интегрира ли се напълно – генетично-дигиталния фашизъм не ни мърда.

КАКВИ СА БЕЛЕЗИТЕ НА НАСТОЯЩАТА ГЛОБАЛИЗАЦИЯ?Неизбежните великодържавни апетити. Някой автори, (Томас Л. Фрийдмън и др.), свеждат всичко до набор поосвежени факти: Берлинската Стена – край на Студената война; WEB пространства – начало на Едноличната война; Софтуерни технологии – контролируем информационен свят; Добив на нефт и конкреции в открито море – от Всеобщото наследство на планетата към транснационали; Ъфшорна финансова практика – узаконено пране на пари; Транснационални тръбопроводи – екология вместо насмешка; Космически изследвания – коопериран всемирен надзор; Пространства на Южният полюс – надлъгване за заграбване на безстопанствени територии; Работа от дома за корпоративни клиенти – не те интересува кому-какво оперираш; Международен тероризъм – война между наддържавни икономически групировки; Локални войни – преразпределяне на остатъчни земни ресурси; Просперитет чрез развитие – контрол над етноеволюционни промени; Опазване на национална идентичност и традиции – вместо музей на открито; Биотехнологии – генно-инженеринг за прекалъпване на поколения; и други подобни. В добавък талига преизобретени управленски принципи. Основна цел - технологично управляем инженерингово премоделиран свят, (Киборгизация – и отвъд!).
НИМА ОСНОВНАТА ИДЕЯ НЕ Е ВИСОКО КРЕАТИВНА? Нонстоп преразпределяне зоните на влияние, чрез меки методи на перформиране на държави и преливане на народи. При общ обединителен език налаган чрез дигитални комуникации. Чрез монетарни механизми, огромни маси народ предстои да бъдат разместени насам-натам. (Не е фашизъм!) Работоспособните - в границите на Европа, останалите - в посока Далечния изток. Приключи ли този глобален процес, към средата на двадесет и първи век, без съмнение отново ще бъдат спуснати традиционните държавни граници.
ВЪЗ ОСНОВА НА КАКВО – ТАКИВА МРАЧНИ ПРЕДСКАЗАНИЯ? Практика е, обнародван труд без знанието на шепа увековечени партизан-мислители, да коства бедняшкото институтско работно място, на някой прекалено самоуверен изследовател. Не дай Бог да е истински учен – цял живот не би си намерил работа. 
НЕ НАМИРИСВА ЛИ НА НОВ ИМПЕРИАЛИЗЪМ?Глобализацията е стремеж към всеобща (Плоска!) държавна управленска технология, доловимо императивна. (Разбиването на Федеративна Югославия!) На стремеж към империализъм с човешки образ. (МВФ!) Един прекрасен ден като нищо бихме могли да осъмнем, в условия на преход към глобален неокомунизъм - гаранции няма. Глобализацията е опасно нещо, а историята често се шегува.
КОЕ Е ТОЛКОВА ОПАСНО? Глобалната политическа безпомощност, представяна като разумно либерално управление на обществото, в условия на изчерпани природни ресурси, средства и методи. Глобализацията е патово състояние на съвременния свят. Нищо чудно, нашето време да е върхът на камбановидна статистическа крива – обичаен механизъм при вероятностни изследвания. Не мислите ли, че цялата история на човечеството е свързана с това – кой какви машини управлява?
КОЛКО ДЪЛГО БИ ПРОДЪЛЖИЛО? Докато банките си поискат вложенията. (В злато – никакво зелено!) Тогава ще стане ясно - кой колко чини!?! – подир окончателно приключване на глобализационния процес.
КОМУ Е НУЖНА НАСТОЯЩАТА ГЛОБАЛИЗАЦИЯ? Турската империя е била смущаваща глобална сила - от Персия до Гибралтар - до Първата Световна Война. Постигнато с военни средства, но и, с доказано-устойчив природосъобразен стандарт на живот. Условия, при които се губи значение кой те притежава и за какво те ползва. Има значение – доколко ти взема душата. Едно от обясненията за необосновано продължителният период тоталитаризъм, който Източна Европа прекалено търпеливо понесе. Понастоящем отново налаган, под форма на парфюмиран нарко-глобализъм. 
ДОКОЛКО КАЧЕСТВЕНО ТОТАЛИТАРИЗМЪТ БЕ УПРАВЛЯВАЛ? Съществуват безброй пропагандни пресолявания. Валиден остава спомена: бяха страшни времена. Поколението, което си отива - няма как да не спомни качествените промени на жизнен стандарт от времето на напълно забравения Вълко ЧЕРВЕНКОВ, (Доколко бе сатрап – друг въпрос!), до пряката намеса на Михаил ГОРБАЧОВ във вътрешните работи на нашата страна (1988.!). НР България бе перфектно оцеляващ регион от екс-глобална Русия. 
ТОВА НЕ Е ЛИ ПЛАЧ ПО БЕЗВЪЗВРАТНО ОТМИНАЛИ ВРЕМЕНА? Съществуват социално-политически феномени, характерни за всяка историческа епоха, за всеки социален преход. Без реминисцентен анализ прогностиката не чини пукнат грош.
КАК Е - С НАРОДНОСТНАТА ИДЕНТИЧНОСТ!?! Всичко зависи от духовния капацитет на глобализираната нация. Доколко е адаптивна – или все и е тая. Подвеждането към транснационално консолидиране изправя човечеството пред избор: глобално номадство или локална отседналост. 
НИМА БЪЛГАРИЯ НЕ Е МИНАЛА ПРЕЗ ТОВА? Под турско иго българите говорят и езика на поробителя, но остават духовно непревзимаеми със собствен език, обичаи и религия. Завоевателят рядко говори български, капсулирайки се в обшивка онаследено величие. До неотдавна руският език у нас доминираше. Малцина станаха руснаци от това. Стремежите към франкофония, посяти преди Освобождението от Френския лицей в Цариград, дори подир век и половина не масовизират. Българският Език - този древен протоглобализационен микс, подир Чернобил доста разводнен, е все повече креативен – погледнете веб-форуми!?! – там ври и кипи от нов понятиен апарат.
ГЛОБАЛИЗМЪТ ЩЕ СЕ СПРАВИ ЛИ С НАСТОЯЩИТЕ ВОЙНИ? Войните не са вечни – но могат да бъдат прекалено продължителни. Зависи доколко са електронизирани. В последно време дриблират към война между кланове. Съществува ясна връзка между хунвейбините („студентство“) на Мао Дзе-Дунг, и муджахидините („студентство“) в Афганистан. Фанатизирани „студенти“ удариха кулите в Ню-Йорк (11.09.2001.!). Там се намираха седалища на крупни застрахователни компании, но навярно - и още нещо. Никой не обяви какво именно бе то. 
ЖИВЕЕМ В ПРЕРАЗХОД НА ПРИРОДНИ РЕСУРСИ. КАК БИ БИЛО ПРЕОДОЛЯНО ТЯХНОТО ИЗЧЕРПВАНЕ? Безнадежден проблем, попиляващ ентусиазма по глобализацията. Прясната вода е на свършване, а вече се рекламира за автомобилно гориво. Питейната вода е такава само по име – бутилираната също. Моретата са смъртоносно замърсени – уловът е под минимум. Въздухът е нонстоп замърсяван – препродажбата на негодни коли продължава. Запасите от нефт свършват – строят се транснационални тръбопроводи. Горите поголовно се изсичат - вървят кампании за парниковия ефект. Изследват се озонови дупки – градове и държави тънат в отпадъци. Незначителна група самоовластени игнорират интересите на огромен контингент принудително икономически зависими. Поднасяйки настоящия глобален геноцид над пенсионери и подрастващо поколение, като елемент на креативен „Нов Ред“. Всичко това е нищо повече от СВЕТОВЕН ИКОНОМИЧЕСКИ ВЪРТЕЛ. Доколко самоуправляем е той?
КАКВИ БИХА БИЛИ НАШИТЕ НАЦИОНАЛНИ ГРАНИЦИ?Предполагаемо сегашните. Иначе – кой колкото отхапе от комшията. Идеята е повече от ясна. След полупропускливи граници – пълно безграничие за стациониране на нови транснационални имперски граници.
БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ? Независимо от предупредителните сигнали подавани от обществеността, не е оповестена никаква официална национална политическа доктрина. Мнозина се шегуват, че такава доктрина е поръчана зад граница но цената е толкова висока, че някой закъснява с плащането. Докато разпродажбата на територията върви прекалено упорно и ускорено. 
НЕЩО ПО КОНФЕРЕНЦИЯТА „ХЕЛЗИНКИ – 2005“? Имаше такава. По проблеми на глобалното управление на света. От руска страна докладва Вячеслав НИКОНОВ. Не се разбра, кой присъства от наша страна, нито какво докладва – доколко в интерес на България. Успоредно с това съществено събитие, протече „Четиринадесетата Вилтон-Парк конференция“, като корпоративно мероприятие между външните министерства на Финландия и Англия. Не бива да се забравя, че настоящите съмнителни политически промени, някога тръгнаха от подобна международна конференция (1960.!) в Хелзинки. 
THE END

© 2008 – Bogomil Kostoff AVRAMOV-HEMY

 
Категория: Политика
Прочетен: 725 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 02.12.2012 23:43
Търсене

За този блог
Автор: godlieb
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2364112
Постинги: 1414
Коментари: 659
Гласове: 1051
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Юли, 2012  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031