2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. kvg55
6. wonder
7. mt46
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. tota
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. dobrota
7. vidima
8. ambroziia
9. bojil
10. donkatoneva
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. iw69
18.
МЕДЕНКИ “ХРУС - ХРУС”
ВЗЕМИ:
1/2 чаена чаша чисто масло или маргарин;
1/2 чаена чаша мед;
1-3/4 чаени чаши брашно;
1 чаена лъжица сода бикарбонат;
1/2 чаена лъжица канела;
1/4 чаена лъжица ситно смлян карамфил;
1/3 чаена чаша пшенични кълнове.
СЕГА:
Превърни в крем маслото и меда. Разбъркай заедно брашно,
сода и подправки. Размеси ги със житните кълнове.
Комбинирай сухи ингредиенти с кремираната смес. Всичко това изстуди за около
час във фризер. Разстели го върху леко набрашнена дъска до дебелина 3.2 мм.
Нарежи на парчета и оформи. Изпечи го върху намаслени листа хартия в пещ при
177° по Целзий за 8 - 10 минути. Изстуди го
в хладилник, после го настели със захар на прах, или с каквотонамериш
за добре.
ПРИГОТВИЛ СИ 12 БОЖЕСТВЕНИ ХРУПКАВИ МЕДЕНИ КИФЛИЧКИ!
29
01.
МЕДЕН
КЕЙК С ФУРМИ
За да приготвиш меден кейк с фурми
е необходимо освен всичко останало, да ти се хапва нещо особено вкусно. Най-напред подсигури
фурми. Мед лесно се намира.
ВЗЕМИ:
2/3 чаена чаша растителна мазнина – олио;
3/4 чаени чаши кафява захар за сладки;
3 пресни яйца от кокошка;
3/4 чаена чаша мед;
1 пакет с 225 грама сухи фурми. Извади костилките. Нарежи на ситно;
2 чаени лъжици настъргана портокалова кора, (по желание);
3-1/3 чаена чаша пресято бяло брашно;
2-1/4 чаена лъжица бакпулвер;
3/4 чаена лъжица сода бикарбонат;
1/2 чаена лъжица сол;
1-1/2 чаена лъжица канела на прах;
3/4 чаени лъжици мускатово орехче на прах;
1/2 чаена чаша портокалов сок.
СЕГА:
Разбъркай заедно маслото и
захарта. Разбий до състояние на крем. Добави яйцата
едно по едно. Добре разбий подир
всяко добавено яйце. Прибавяй по малко мед, като
го разбъркваш изключително добре с фурмите и
портокаловите настъргани корички. Размеси, пресей и
прибави едновременно брашното, бакпулвера, содата бикарбонат,
солта и подправките. Разбъркай ги до
консистенция на крем заедно с портокаловия сок.
НАКРАЯ:
Налей тази
вълшебна смес в ламаринена тавичка. Изпечи съдържанието на бавен огън за около
1 час и 15 минути време при температура 177° по
Целзий.
ПРЕДИ ДА
КОНСУМИРАШ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ОХЛАДИ!
10