Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2009 13:15 - GAS TO EUROPE - BUT NOT FOR EVERYONE, by Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY
Автор: godlieb Категория: Бизнес   
Прочетен: 1116 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 06.10.2012 09:40



image
(C) 2009 - Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY
ГАЗ ЗА ЕВРОПА - НО НЕ ЗА ВСИЧКИ!
от
Богомил Костов АВРАМОВ-ХЕМИ

СКАНДАЛЪТ НА ЕВРОПЕЙСКО РАВНИЩЕ с доставките на газ от РУСИЯ към ЕВРОПА и страните от бившия КОМУНИСТИЧЕСКИ БЛОК, (COMECON), все още не е съвсем загаснал. УКРАЙНА да се опитва да модернизира своя дял от газозахранващата система на бившата СССР с помощ на ЕО. Което не може да не означава промяна на пълния режим на транспорт, съхраняване и подаване от УКРАЙНА към ЕВРОПА, на газ предоставян и собственост на РУСИЯ. А значи третиране на руска собственост чрез европейски чалъми. Едностранно третиране на въпроса от УКРАЙНА, паднала на колене, за да влезе в ЕО и НАТО, (За да се убеди какво може да й струва!), което не би могло да не предизвика непредсказуеми последствия на изток - в т.н. ЕВРАЗИЙСКО ПРОСТРАНСТВО. За което, ако речем да се спрем - па да се позамислим; че да седнем, анализираме и отсъдим; пипва и МАТИ БОЛГАРИЯ в кюпа. Както да се пънем да сме европейци - от оно време аспарухово, винаги ще си останем ПОТОМСТВЕНИ ЕВРАЗИЙЦИ - и в нашето понастоящем. А това вече - е съвсем друга работа. Значи!

НЕОТДАВНА ПОДПИСАНАТА В БРЮКСЕЛ; между ЕО и РЕПУБЛИКА УКРАЙНА; декларация - а очевидно и негласна договоренсост, за модернизиране на украинската газопреносна мрежа, поставя спокойствието в този стиков ЕВРОПЕЙСКО-АЗИЙСКИ ПОЛИТИЧЕСКИ РЕГИОН под съмнение за изкуствено нарушена нестабилност. ЕО се е съгласила да кихне на УКРАЙНА кредит от 2,5 милиарда долара, които да гарантират невъзможност на последващи газоаварийни инциденти. Няма как част от тези пари да отидат за сенчести операции; това е така характерно. Така или иначе ГАЗОТРАНСПОРТНАТА СИСТЕМА НА УКРАЙНА е проектирана, финансирана и построена, като част от единен технологически комплект по старите, а така актуални все още СССР СТАНДАРТИ. Съвсем не така различни от онези възприети в ЕО, и останалия лъжовен свят. СССР не си позволяваше да се забавлява докато работи. Руската страна не пропусна да излезе с декларация, че подобни несанкционирани и несъгласувани с РУСИЯ украински пермутации, не само ще се отразят върху същността на РУСКО-УКРАИНСКИТЕ юридически актове, но и, на самите процеси на добив на нефт и газ на изток от УКРАЙНА. Самият ПРЕЗИДЕНТ на РУСИЯ Дмитрий МЕДВЕДЕВ побърза да заяви, че РУСИЯ отлага понататъшни контакти по въпроса за газопренос с УКРАЙНА, поради нейните несъгласувани контакти с БРЮКСЕЛ. Дали е бил правилно разбран?

ВСИЧКИ ТЕЗИ ПАРИ УКРАЙНА едва ли ще получи кеш. Те ще бъдат предоставени на заем, (Срещу какво?), на консорциум между СВЕТОВНАТА БАНКА-ВАШИНГТОН, ЕВРОПЕЙСКАТА БАНКА-БРЮКСЕЛ и ЕВРОПЕЙСКАТА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА - ЛИХТЕНЩАЙН, за срок от СЕДЕМ ГОДИНИ, като основните средства за извършване на модернизацията ще бъдат налети едва през третата година на функциониране на консорциума. Тоест след като БРЮКСЕЛ и ВАШИНГТОН се убедят, че нещата вече не своят така рискови от УКРАИНО-РУСКА СТРАНА.

ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА УКРАЙНА, (Официалните!), се свързват със задължението "УКРТРАНСГАЗ" да стане напълно самостоятелен - тоест частен - а доходите от транспорт и съхраняване на газ да обезпечават неговото синхронно функциониране. На изток с РУСИЯ - на запад с ЕВРОПЕЙСКАТА ОБЩНОСТ. Едно от "по-маловажните" условия на постигнатото споразумение е, УКРАЙНА ДА ОБЕЗПЕЧИ ДОСТЪП ДО СВОИТЕ ИНСТАЛАЦИИ И ХРАНИЛИЩА НА ГАЗ НА ТРЕТА СТРАНА КОМПАНИИ ПРИ "ПРОЗРАЧНИ" ТЪРГОВСКИ УСЛОВИЯ, ПРИ НЕДИСКРИМИНАЦИОННИ ТАРИФИ. Както винаги и тук става въпрос за вземане под контрол на възлови газопреносни мрежи, възлови газопреносни и газоизмерителни станции като: "УЖГОРОД", "БЕРЕГОВО", "ДРОЗДОВИЧИ", "ТЕКОВО",и "ОРЛОВКА", до неотдавна собственост и топ-секрет обекти на БИВШАТА СССР.

НА ПРЪВ ПОГЛЕД 2 500 000 000 евро са много пара, но става дума за обекти, за които се знае доста - но винаги недостатъчно. Две огромни подземни нефтохранилища все още дават тежки подземни утечки довели до обтягане на отношенията между РУСИЯ и УКРАЙНА.

ДОСТА ИЗОСТАНАЛА С ГАЗИФИЦИРАНЕТО от останалия съвременен свят МАТИ БОЛГАРИЯ традиционно крее около домашния електрически мангал, както някога - около традиционния мангал с дървени въглища. Няма що. НАРОДЕ БОЛГАРСКИ - ще имаш още да много да зъзнеш от студ, докато благините на технологичния прогрес от началотко на двадесети век покълнат в домовете на българина от двадесет и първи век. Той умее рахат да търпи ...



Гласувай:
0


Вълнообразно


1. godlieb - A BULLET!
04.02.2010 12:57
На нефтепроводе "Восточная Сибирь – Тихий океан" вновь произошла авария, сообщает Интерфакс со ссылкой на представителей пресс-службы Главного управления МЧС России по Амурской области. Авария, произошедшая вечером в среду, на участке ВСТО в Сковородинском районе недалеко от поселка Невер , привела к утечке нефти, рассказали представители МЧС.

На место происшествия направлена ремонтная бригада, которая уже приступила к ликвидации последствий аварии. Также начаты работы по устранению загрязнения, площадь которого представители МЧС пока затруднились уточнить.

18 января 2010 года авария, вызвавшая разлив нефти, произошла на участке ВСТО западнее города Ленск. Тогда сообщалось об "утечке 450 кубометров нефти на площади 20 тысяч квадратных метров". Аварийно-восстановительные работы на участке ВСТО заняли два дня.

Нефтепровод ВСТО был торжественно запущен в эксплуатацию 28 декабря 2009 года. В церемонии запуска ВСТО участвовал премьер-министр Владимир Путин.

По состоянию на начало 2010 года, построен участок первой очереди нефтепровода до станции Сковородино в Амурской области. Планируется, что по нефтепроводу, который пройдет от города Тайшет Иркутской области до спецнефтепорта "Козьмино" на берегу Тихого океана, российская нефть сорта VSTO, будет поставляться в страны Азиатско-Тихоокеанского региона. Оператором ВСТО является государственная компания "Транснефть".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: godlieb
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2370957
Постинги: 1414
Коментари: 659
Гласове: 1051
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930