Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2012 15:04 - THE NEXT ONE - PLEASE!, comment, by Bogomil Kostov AVRAMOV ROUSSEFF-HEMY
Автор: godlieb Категория: Бизнес   
Прочетен: 919 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.05.2012 18:55


image

 

 

© 2012 – Bogomil Kostov AVRAMOV ROUSSEFF-HEMY

 

ДА ВЛИЗА СЛЕДВАЩИЯТ!

 

от

Богомил Костов АВРАМОВ РУСЕВ-ХЕМИ
 

ПАЗАРЪТ НА ТРУДА, не е това което би следвало да се очаква. Махленски интензифициран, далавераджийски финансиран, безпощадно управляван. Различен от онзи от недалечното минало. (Евтини хавански пури – автентичен созополски коняк!).Когато следваше строгите изисквания на единоначалие. И, дори да не им се иска на днешните социал-ментолози, този трудов пазар на закрепостени към работните места специалисти, си хубаво пулсираше. Щом се препълнеше с работодатели, „Личен състав“ позволяваше мигриране от една производствена система в друга. (Без почерпка – но с букет!) Дори в състояние на препълван с кадри, работата не бе кът. И, никаква шестмесечна пробна работа. Пробацията бе узаконена, (КТ!), на петнадесет работни дни. (Някой някъде бе установил, че младият специалист започва да писка едва подир месец!) Днес нещата са доста различни – но не съвсем. Безработицата бушува с неотразима сила. Съперничи по мащаби на пълното замиране на промишленосста на България в периода 1920-1930.! Когато народът излиза на площад „Мусала“ с лозунги „ДОЛУ ТАЙНИТЕ ПРЕГОВОРИ!“

 

АКО СМЯТАТЕ ДА СИ НАМЕРИТЕ РАБОТА, чрез т.н. „БЮРО ПО ТРУДА“-ВАРНА, лъжете се. Аз поне не зная някой да е получил именно от там точно направление и подходяща работа. Там ще успеят да ви картотекират. Ще поровят в компютърните банки – уж! - да ви помогнат. Ще ви препращат – всеки месец и по-нарядко - за презапис в една-две, че и три примитивно поддържани картотеки. За да не усетите, че – Брях! - паразитиращите на държавна сметка бюрократи все пак няма да успеят – колкото да се стремят – да надхвърлят броят на безработните във ВАРНА-ГРАД. Алтернатива остават т.н. „ЧАСТНИ ТРУДОВИ БОРСИ“. Защо да се плаща на две места!?!

ПРОВЕДЕНАТА НА 19.03.2012. във фоайето на ФК-ВАРНА алтернативна борса за набор на стажанти, известна като „НАЦИОНАЛНИ ДНИ НА КАРИЕРАТА“, от всяко положение е пореден централизиран паноптикум за подрастващи. Доказващ, че ХАРДУЕР - т.е. свежи и модерно обучени стажанти има - бол-бол-бол. При задълбочаващо се възпрепятстване на РЕАЛНА ЧАСТНА БИЗНЕС-ОБСТАНОВКА. (Т.н. FAIRPLAY!) Управлявана, все още, чрез неизтриваем прокомунистически СОФТУЕР. Тук бяха налице представители на „JobTiger”, на Societe Generale ЕКСПРЕСБАНК, на ЦЕНТЪР ЗА РАЗВИТИЕ НА КАРИЕРАТА при ТУ-Варна, на ADECCO, на ADASTRA, на CARREFOUR от Варна, на FRAPORT, на MAURER от Варна, на CSC, на PROBOOK, на FIRSTONLINESOLUTIONS, на ROCA INTERNATIONAL от Каспичан, на PRAKTIKER от Варна, а навярно, и на ВАРНЕНСКОТО БЮРО ПО ТРУДА, на милите „PICADILLY”-Варна, на кого ли не. В ТЪРСЕНЕ НА СТАЖАНТИ – И – НИЩО ПОВЕЧЕ! Под полупрозрачно маскировъчно прикритие: разрешаване проблемата за

 

безработица всред младежта. Тук бе и креативната, а напълнобезплатна профсъюзна правно-консултантска къща „Национална мрежа информационни бюра „ДОСТОЕН ТРУД“ към КТ „ПОДКРЕПА“, с представител ОСОБЕНО ПОЛЕЗНИЯТ Г-Н ОЛЕГ ЧУЛЕВ. (http://dostoentrud.podkrepa.org)

 

 

ВСРЕД ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ на тези солидни запазени марки, обсебили националният трудов и битов пазар, сияеха лицата на ДОБРАЛИТЕ СЕ ДА БЪДАТ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ЗА МОМЕНТА. Мили начинаещи експерти! Нима не разбирате, за какво става дума? Не вярвам, да не разбирате. А, ако не разбирате - разберете го! И – ПРОМЕНЕТЕ ГО! Стажът по закон трае шест месеца. За тези шест месеца СОБСТВЕНИКЪТ С ОБРАЗОВАНИЕ ОТ ПУЦ – КАТО НИЩО ЩЕ ТИ ИЗСТИСКА НАУЧНО-ПРИЛОЖНИТЕ ЗНАНИЯ ЗА МАГИСТРАТУРА. Подир това – КЪШ! На вратата чакат десетки „КАНДИДАТ-СТАЖАНТИ“ с бакалауреати, с магистратиати, с докторантури, па дори и с неподозримо забележителен трудов стаж. Да влиза следващият! Кой като нас - ДОСТОЕН ТРУД – НЕДОСТОЕН ПАЗАР НА ТРУДА.

 

 

The Еnd

03/20/12-01:46:40 PM

© 2012 – Bogomil Kostov AVRAMOV ROUSSEFF-HEMY

 


Тагове:   Bulgaria,   varna,   avramov-hemy,   boys,   power,   Experts,   Work,   firms,   experience,   puc,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: godlieb
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2372621
Постинги: 1414
Коментари: 659
Гласове: 1051
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930