Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2010 08:59 - THE BALKANDGY YOVO'S SINDROMME, by Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY
Автор: godlieb Категория: Политика   
Прочетен: 765 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 20.12.2010 05:21


image

(C) 2008 - Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY

СИНДРОМЪТ
“ДАВАШ ЛИ ДАВАШ БАЛКАНДЖИ ЙОВО”

от

Богомил Костов АВРАМОВ-ХЕМИ

СЪВСЕМ НЕОТДАВНА, (27. Май 2008.!), станаха 100 дни държавна власт на едностранно самопровъзгласилата се Република КОСОВО. Пореден мъчителен експеримент върху здравата гърбина на Балканите. Където народите, опитвайки да се понасят без да търсят един-другиму кусури, не престават да се стрелят. Древно барутхане, където все ще се намери, някой да заиграе езици и религия, национализъм и фундаментализъм, че да рушне фитила на вековни междуособици.

И, само гле"й к"о става ...

Преди да потегли, за да предаде урок по войнско изкуство на Всеросийския Самодържец Цар Александър, (1812.!), император Наполеон БОНАПАРТ успява да разбие Европа на безброй жалки княжества. Което се оказва пагубно не единствено за Наполеон БОНАПАРТ. Подир по-малко от десетилетие Русия се намесва. За да има Любава Сърбия (1815-1817.!), и Свободна Елада (1821-1829.!), под изненадания поглед на Австро-Унгария. И – петдесетина години по-късно – да успее да възроди и МАТИ БОЛГАРИЯ ВСЕВЕЧНА.

СТРАТЕГИЧЕСКА ЯЗВА НА БАЛКАНИТЕ, (Заедно с Кърджали и Силистра!), сръбско-българо-албанско-македоно-гръцката област КОСОВО И МЕТОХИЯ, от древни времена е пламтяща верска точка. Тук индустрия не съществува, но природните богатства са доста интензивно разработвани. Между 1445 и 1912., КОСОВО И МЕТОХИЯ пъшкат под отоманска управия. Прекалено мъгляво представяното за “българско” възстание на католика от Скопие Петър БОГДАН, (Финансирано от Папизма!), трае по време на войната на Австрия с Турция.(1683-1699.!). Войводата води дор 6000 чисти албанци, ровечето от които католици и православни. През 1690. сръбският патриарх със седалище в Печ Арсений Трети, очевидно по внушение на Всевишният чрез Ватикана, извежда от Косово над 37 000 православни семейства в посока Сърбия.

 

В НАШЕ ВРЕМЕ, пролетарският народен вожд, съмнителният професионален парижки фотограф Йосип Броз ТИТО, се вижда в чудо, и подписва странен стратегически документ с външният министър на Турция, (1953.!), Мехмед Фуад КЮПРЮЛЮ; даващ право на косоварските албанци да се обявяват за турци, и да емигрират в Турция. Отразило се незабавно върху югославско-българските отношения. Интеграцията между двете страни е гневно отречена от Москва, а дипломатическите отношения замразени до ниво на представителство за надзор над драсналите от България, през Сърбия за Италия. В резултат на това договаряне, (Натиск на ГФР!), масова емиграция в посока Турция не се получава, (Независимо от европейските свои претенции, Република Турция изостава по линия “Глобализъм 3.1” страна!), докато “нацията” не престава да набъбва. (Ходжите знаят своето!) Към 1960. тестото шупва насъвсем. Става толкова напечено, че вътрешният министър Александър РАНКОВИЧ бива елиминиран, като потенциален кандидат за следващ вожд на пъстрата нация на СФНРЮ. Йосип Броз ТИТО, някога окупирал почти цяла Албания (1945.!), със своите селски възстанически армии, (Да живее международната работническа солидарност!), и изтеглил се под натиск на Съюзниците, преминава към тактика на мноигократна промяна вътрешнополитическия статус на КОСОВО И МЕТОХИЯ. Още през 1986., СРЪБСКАТА ПАТРИАРШИЯ публикува обширен документ заклеймяващ геноцида над сръбското малцинство в пределите на КОСОВО И МЕТОХИЯ. Почуквайки с пръст върху

аналите на историята на Балканите, СРЪБСКАТА АКАДЕМИЯ НА НАУКИТЕ излиза със специален меморандум. Това не възпрепятства започналите през 1980. междуетнически сблъсъци да ескалират в гражданска война. Довела до начало на поголовен разпада на тази прекалено устойчива социалистическа конгрегация. Успяла първа в света да тръшне о земята един от прелетялите океана “невидими” Стелт.

 

ПОД УДАРИТЕ НА РЕЗОЛЮЦИЯ UNO-1244., в Косово и Метохия (1999.!) биват въведени международни сили, в т.ч. български. Добре соусиран от международни интереси, походът за албанско – именно! - самоопределение продължава. За да постигне настоящето международно признание на суверенитет, което народът (75% под 30 години!) е време съвсем да усети. На 15.06.2008., бива приета новата Конституция на Косово. За нейния текст, (Несъмнено редактиран в околностите на Вашингтон!), се знае пределно малко, но какво става понастоящем там - медиите предвидливо премълчават. Независимо от двата разкрача които ни делят.

При 11 000 квадратни километра площ и 2 200 000 жители, КОСОВО И МЕТОХИЯ търгува предимно с Македония, Сърбия и Германия, и доста по-малко с Турция и Китай. В планините се добива доста сребро, калай, никел и магнезий, а навярно и уран. Наличието на боксит предполага бъдещ завод за алуминий. Ийхалето, завършило средни технически училища при Тито, разчита предимно на внос на стари леки коли, тяхното конвертиране в резервни части, и обгрижване за износ – в България, Албания и Гърция. Независимо от тоталната безработица, феноменът за строеж на разкошни резиденции се разширява, което не би могло да бъде обяснено с отпадане на “комунистическите” ограничения на Тито и Милошевич. В СФНРЮ с това не се прекаляваше. Всеки, който не бе криминално проявен, бе свободен в придвижване в страната, Европа и света. Както, и да развива свой дребен бизнес. Във някогашна СФНРЮ семкопродавците предвидливо не бяха номинирани за „капиталисти“.

 

ПРЕДИ ВЕКОВЕ, един местен борец за права и свободи, някой си МАРКО МЪРНЯВЧЕВИЧ, възпят от народа като МАРКО КРАЛЕВИЧИ, (1366.!), крал на джебното ПРИЛЕПСКО КРАЛСТВО – от немай-къде васал на СУЛТАНА подир покоряването му, славно загива на бойното поле при РОВИНЕ (КОСОВО ПОЛЕ-17.05.1395.!). В съмнителна борба за ВСЕНАРОДНА СЛОБОДА. (Би могло да се предполага защо, как, и от кого!) Днес неговото име е проблем на политическа спекула – бил се на страната на султана. Не се изтъква срещу кого.

За народите на Балканите МАРКО КРАЛЕВИЧИ е последният владетел опитал да докаже, че тази буферна балканска земя, КОСОВО И МЕТОХИЯ е докрай славянска. (И, песни се пеят!) Би ли могъл да предполага, че по чукарите които защищава, ще бъдат разположени ядрените сметища на БИВША ЮГОСЛАВИЯ, готови да омърсят – и омърсяващи - цяла Европа. Как биха били управлявани понастоящем? Какво предстои?

 

ЗА МАТУШКА РУС БАЛКАНИТЕ, като геостратегическа зона в нейната ВЕКОВНА ИМПЕРСКА МЕЧТА ПО КОНСТАНТИНОПОЛ, все повече си позволяват да излизат извън православен контрол. (Почти век религията бе подменена, с хитричко скроен инструментариум за промиване на мозъци, чрез изучаване плоскостните трудове на МАРКС-ЕНГЕЛС-ЛЕНИН-СТАЛИН-ТИТО-ДИМИТРОВ! Че, и на смръдливия бухаринец с една лачена обувка НИКИТА СЕРГЕЕВИЧ ХРУШЧОВ!) Подкрепяйки СЪРБИЯ, тя не престава зорко да наблюдава КОСОВО И МЕТОХИЯ. Където предлага хуманитарна помощ за въстановяване на осквернените православни храмове. Което няма как да не стане. ИМПЕРСКА РУСИЯ е прочута с дарителство на фундаментални столични храмове, а понастоящем и на провинциални свободни университети. Няма как да не се възхитим. Жалко, че позабравихме да говорим руски. Съвсем скоро – отново - ще ни потрябва. С тази разлика, че понятия като “БРАТСТВО, РАВЕНСТВО И СВОБОДА”, без никой да ни пита, са подменени от “ЕКИП, СОБСТВЕНИК И ГЛОБАЛИЗЪМ”. В това отношение РАШКО-ПРИЗРЕНСКИЯ МИТРОПОЛИТ АРТЕМИЙ хитричко намига ПАТРИАРХУ ВСЕРУСИЙСКИОМУ ПО БОЖИЕ ВЕЛЕНИЮ, призовавайки, колкото може повече “ПРАВОСЛАВНИ ПОКЛОННИЦИ” да посетят, видят и почувстват едва пръкналата “ДЕМОКРАЦИЯ” НА КОСОВАРСКИ ГЛОБАЛИЗЪМ.

Имайки свои си горчиви миноритарни проблеми, Русия официално не е стъпвала в КОСОВО И МЕТОХИЯ от пет години насам. (Освен ООН, там е НАТО!) Това не пречи обаче, да изследва, отчете и оповести, че ОСТАТЪЧНИТЕ ПРАВОСЛАВНИ СЪРБИ НА ПРАКТИКА СА ЛИШЕНИ ОТ ГРАЖДАНСКИ ПРАВА. (“РОСИЙСКАЯ ГАЗЕТА”, ЮНИЙ-2008.!) Оказва се, че който не желае да възприеме новата власт – остава без паспорт – т.е. ЕДИН ГОСПОДИН НИКОЙ. Налице е синдромът “ДАВАШ ЛИ ДАВАШ БАЛКАНДЖИ ЙОВО”, докато залогът – ЗА РЕГИОНА НА БАЛКАНИТЕ - е самоубийствен.

В това отношение опитът на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, в раздаване на средни и висши административни постове по верски признак е показателен, (Корени в тоталитаризма!), макар да не е препоръчителен. (Щото подир това си се чудим – защо хаотира ДЪРЖАВНОСТТА НА МАТИ БОЛГАРИЯ ВСЕВЕЧНА!?!)Подир АФГАНИСТАН и ТАЙВАН, РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ бе една от първите, която призна и установи дипломатически отношения с новосъздадената пазителка на задокеански интереси. Без да буди възхита, това признание напомня, че предстои хищно преразграбване на КОСОВО И МЕТОХИЯ под инвестиционен формат. Провинция на Европа, в която исконно битува сериозен процент православни българи. Забравени от прекалено предпазливата – по-скоро немарлива и некреативна, национална българска политическа машина. (През Втората Световна Война там е минавала ГРАНИЦАТА КРАЛСТВО ИТАЛИЯ - ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ!) Можеби, защото НИЩО ДРУГО НЕ ИСКАТ – ОСВЕН ПЕРСОНАЛНА СВОБОДА, защото знаят да оцеляват през вековете. Разчитайки единствено на самите себе си. Държейки се здраво за своята си собствена ЗЕМЯ БАЛКАНДЖИЙСКА.

THE END!

06/21/0809:21:45 AM

06/21/0810:07:46 AM



Тагове:   metohiya,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: godlieb
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2370449
Постинги: 1414
Коментари: 659
Гласове: 1051
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930