Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2012 22:23 - GOD - SAFE ME FROM ROUND TABLES, essey, by Bogomil Kostov AVRAMOV ROUSSEFF-HEMY
Автор: godlieb Категория: Политика   
Прочетен: 854 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 18.06.2012 19:44


image

 

© 2012 – Bogomil Kostov AVRAMOV ROUSSEFF-HEMY

 

ГОСПОДИ, ПАЗИ МЕ ОТ КРЪГЛИ МАСИ!

от

Богомил Костов АВРАМОВ РУСЕВ-ХЕМИ


НЕ ЗНАЯ ДАЛИ СТЕ НАЯСНО. Всевъзможните кръгли маси в крайна сметка излизат – пирамидално-триъгълни. Установено още в далечната 1986.. Когато един „световен екологически форум“, (От наши хора – за още по-наши!), в очакване на покойният Бай Тодор ЖИВКОВ, спретна подходяща „кръгла маса.“ Прераснала в безброй малки масички, из не чак толкова обширните апартаменти на хотел „ВАРНА“. Където на запалянковците по държавни софри бе назидателно пояснено. Как корените на съвременната баш-екология коренят не другаде, а в благороднический кенеф на предреволюционна Финландия. (Академик А. Мойсеев АН-СССР!) От това безгрижно прощъпулно време, повече от петнадесет минути „кръгла маса“ без софра – не изтрайвам. Не търпя изтъркани тоталитарни песньовки на опреснен либерално-демократически глас. Файдасъз!

НЕ ПОДОЗИРАХ, че старото архивно хранилище на 14 етаж на ОБЩИНА ВАРНА-ГРАД, е превърнато в мини-заседателна зала „Европа“. Където, нашенско разклонение на абсолютно неизвестна под покривите на СТАРА ВАРНА международна фондация, (PARTNERSHIP FOR ROMA PROTECTION, PREVENTION AND PROMOTION”); чрез фондация „БЪЛГАРСКИ ИНСТИТУТ ЗА ПРАВНИ ИНИЦИАТИВИ“, (20.03.2012.!), проведе кръгло-триъгълна маса, (Понякога и жени-експерти трудно се усещат!); по проблемите на „ПРАВОТО НА ДОКУМЕНТИ ЗА САМОЛИЧНОСТ.“ Нешироко огласена. Предвидена за двадесетина високостоящи длъжностни лица. (Половината отсъстващи!) За топ-журналисти. (Изявени мълчаливци!) За пишман-дузина БРАТЯ-РОМИ ЗА ЕКСПОНИРАНЕ. И, за никого другиго. Какво падение! НАСАЖДАНЕ НА ЧУВСТВО ЗА РАСОВА СЕГРЕГАЦИЯ ЧРЕЗ ОФИЦИАЛИЗИРАНИ ПРОСТОЛИЧНИ МЕРОПРИЯТИЯ. Яко захапано от водеща дама с неоповестени заслуги. Най-напред, и едва ли за последно. (Как ни изправи един срещу други – само с две сладки приказки!)

ПРОБЛЕМЪТ С Т.Н. „ВАРНЕНСКИ РОМИ“; единствени наши варненски съграждани професионално решаващи проблемите с варненските градски отпадъци, в интерес на собствениците на обирджийските сметосъбирачески фирми; види се, е в центъра на внимание на нещо повече от т.н. ЕВРОПЕЙСКА ОБЩНОСТ. Не само на програма „ROMA SOURCES”, почти тихомълком развяла ноу-хауто на Юниън Джак в халетата на ОБЛАСТНА УПРАВА ВАРНА, през изминалата седмица. Проблем на още кой знае колко на брой ПРОРОМСКИ ФОНДАЦИИ. Чиято дейност – убеден съм – по-скоро затруднява, отколкото да облегчава работата на регионалната власт.

С ПРАВИЛАТА НА ТОТАЛИТАРНОТО УПРАВЛЕНИЕ, бе сравнително лесно да си наясно. При всяко запитване до държавен орган, бе лесно да получиш - В ЗАКОНЕН СРОК - ответ. С правилата на ЛИБЕРАЛНО-ДЕМОКРАТИЧЕСКОТО УПРАВЛЕНИЕ, дори за подготвен гражданин, не е лесно да се влезе в крак. Камо ли, за НАШЕГО БРАТ-РОМА. Редно е, да се запитаме. Като как капитална управленска проблематика бива предоставяна за управление, в ръце на НЕДОКАЗАЛИ НАУЧНО-ПРИЛОЖНА ДЕЙНОСТ САМОДЕЙНИ „ГРАЖДАНСКИ“ ОРГАНИЗАЦИИ? Като как една съвременна балканска държава си позволява, да предостави на случайни обектив-активисти да обсебват елементи от държавната политика? Чия загриженост е всичко това? Предумвайки ни чрез „кръгли маси“, как си имаме проблеми, при едно сравнително добре поддържано социално равновесие? Не ми говорете, за „ПРАВНО-НЕВИДИМИ ХОРА“. Такива няма, и не може да има. Правно-невидими са мързела и безхаберието на кварталните. Като как, до осемдесетте години на миналият век, БАЙ БОРИС АНГЕЛОВ, (Специалистите знаят за кого става дума!?!), успяваше да наложи паспортна система за безусловно всички български граждани от гетото на ВАРНА-ГРАД, днес преднамерено обидно наричани „РОМИ“!?! И, как така се налага да се апроксимира „ПРАВОТО НА ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ“, с правилото „ПРАВО ЗА ДОСТЪП“? Кой налага прекалено продължителен период от социално време КУЛТИВИРАНЕ НА ОТКРИТО СЕГРЕГАЦИОННАТА КОНЦЕПЦИЯ „ЦИГАНИН-БЪЛГАРИН-РОМ“!?! Доколко една подобна постановка носи хаир за държавата? Не ви ли се струва, че мераклиите за КАРТОТЕКИРАНО ДОБРУВАНЕ НА НАЙ-БЕДНИТЕ СЛОЕВЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО, в една държава от векове на ръба на сиромашията, от ден в ден стават все повече? Като как РОМСКИ ПРОБЛЕМИ не са известни нито преди, нито подир освобожденията на МАТИ БОЛГАРИЯ ВСЕВЕЧНАЯ, а такива се изявиха едва подир 1990.!?! Не ви ли намирисва всичко това, на намеса във вътрешните работи на държавата? Що се отнася до т.н. „МЕМОРАНДУМ ЗА МЕЖДУИНСТИТУЦИОНАЛНО СЪТРУДНИЧЕСТВО“, то повече е от ясно, кой ще свърши цялостната работа – ОРГАНИТЕ НА ДЪРЖАВАТА. Но забележете! Под надзор наричан „ангажемент“, от трета страна. В което е, и същността на нещата . . .

THE END - 20.03.2011-22:19

© 2012 – Bogomil Kostov AVRAMOV ROUSSEFF-HEMY


 

 


Тагове:   Bulgaria,   varna,   avramov-hemy,   Roma,   Round,   tables,   pasportization,   unvisiblepersons,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: godlieb
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2372282
Постинги: 1414
Коментари: 659
Гласове: 1051
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930