2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. hadjito
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
Прочетен: 952 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 24.09.2011 10:14
01.
МЕДЕН
КЕЙК С ФУРМИ
За да приготвиш меден кейк с фурми
е необходимо освен всичко останало, да ти се хапва нещо особено вкусно. Най-напред подсигури
фурми. Мед лесно се намира.
ВЗЕМИ:
2/3 чаена чаша растителна мазнина – олио;
3/4 чаени чаши кафява захар за сладки;
3 пресни яйца от кокошка;
3/4 чаена чаша мед;
1 пакет с 225 грама сухи фурми. Извади костилките. Нарежи на ситно;
2 чаени лъжици настъргана портокалова кора, (по желание);
3-1/3 чаена чаша пресято бяло брашно;
2-1/4 чаена лъжица бакпулвер;
3/4 чаена лъжица сода бикарбонат;
1/2 чаена лъжица сол;
1-1/2 чаена лъжица канела на прах;
3/4 чаени лъжици мускатово орехче на прах;
1/2 чаена чаша портокалов сок.
СЕГА:
Разбъркай заедно маслото и
захарта. Разбий до състояние на крем. Добави яйцата
едно по едно. Добре разбий подир
всяко добавено яйце. Прибавяй по малко мед, като
го разбъркваш изключително добре с фурмите и
портокаловите настъргани корички. Размеси, пресей и
прибави едновременно брашното, бакпулвера, содата бикарбонат,
солта и подправките. Разбъркай ги до
консистенция на крем заедно с портокаловия сок.
НАКРАЯ:
Налей тази
вълшебна смес в ламаринена тавичка. Изпечи съдържанието на бавен огън за около
1 час и 15 минути време при температура 177° по
Целзий.
ПРЕДИ ДА
КОНСУМИРАШ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ОХЛАДИ!
10
Groovy Sessions 301 (The best of 2011 pa...
SAINT MARINA DE STOJAR VILLAGE, short st...