Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Personal Collection of Personal and Friendly Crtical Path Creations ...
Автор: godlieb Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2364157 Постинги: 1414 Коментари: 659
Постинги в блога от 20.11.2009 г.
image © 2009 – Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY
ЗА ПАНСЛАВЯНСТВОТО НАПОМНЯМ?
от
Богомил Костов АВРАМОВ-ХЕМИ

НЯМА ДА ИЗМИНЕ и година от края на Втората Световна Война /ВСВ/, и целият социалистически лагер; барабар с Полша и Чехословакия; отново се загрижва за рахатлъка на СВЕТОВНОТО ВСЕСЛАВЯНСТВО. Деликатна тема за сбор от безброй националности и малцинства, основно съсредоточени в пределите на НЯКОГА ВЕЛИКАТА СЪВЕТСКА СТРАНА, днес обезмъдена до границите на ДРЕВНА МАТУШКА РУС. Българската столица СОФИЯ, е позабравила съюзническите бомбардировки, удряйки я на нощен живот и мечти за традиционен просперитет по капиталистически. Което Георгий Михайлович ДИМИТРОВ е обещал, и преобещал. Предстоят големи политически промени, но засега ДВА ПАНСЛАВЯНСКИ КОНГРЕСА СТИГАТ. Първият в началото на месец Септемврий в Торонто – Канада; вторият - в края на същият месец в Ню-Йорк – САЩ. И защото песента на ОРФЕЙ, че БЪЛГАРИТЕ СА СЛАВЯНИ, внезапно е подменила маането за персийско-тюркски национален произход – че ХИТЛЕР да ни пощади подир войната, за към ЗАД ОКЕАНА хуква тричленна партийно-правителствена делегация. Партията обича комисиите тричленки. Особено по време на война. А СТУДЕНАТА ВОЙНА – едва започва. Тези политици – успяват и предугаждат нещата. Па се и уреждат до ПАРИЖ, с юнкерса на ЦАР БОРИС ТРЕТИ ОБЕДИНИТЕЛ. През всичкото това време, ийхалето руча бира с варени белославски раци на "АРИАНА", подсмърчайки за пакетче дъвка "УРИГЛИ" и списание "ЛАЙФ" на черно.
ДЕЛЕГАЦИОННАТА ТРОЙКА запътила се зад океана: ЦОЛА ДРАГОЙЧЕВА – главен секретар на ОФ; ГЕОРГИ ПЕТРОВ – председател на БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН СЛАВЯНСКИ КОМИТЕТ /Где е той днес – коя межитурка го продаде!?!/, и онзи който ще опише в омирови строфи високите политически постижения на бившите столични политзатворници, /Не е за чудене – пандизчии от край време управляват страната!/, известният писател-антифашист ГЬОНЧО БЕЛЕВ. Докато ролята на ЦОЛА И ГЕОРГИ е да установят връзки, че да живнат, то задачата на ДРУГАРЯ ГЬОНЧО БЕЛЕВ е да докосне дъното на американския социален и политически живот; да издири стари македоно-български кримки; та да види що може да се направи в интерес на БЪДЕЩОТО ВСЕСЛАВЯНСКО СЪДРУЖИЕ НА НАЦИИ. С други думи казано, ДА ОТКРИЕ ЗА КАКВИ ИМОТИ БИ МОГЛА ДА ПРЕТЕНДИРА НОВООСВЕТЕНАТА "НАРОДНА" РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. По-късно, в своята добре приета от българската общественост книга "КАКВО ВИДЯХ В АМЕРИКА", той ще се позове на Френк НОРИС: "КАЗАХ ИСТИНАТА ТАКАВА – КАКВАТО Я ВИДЯХ." Гьончо БЕЛЕВ успява. В двете последователни издания на тази своя книга, реалистично представя покъртителната истина на американския начин на живот от края на четиридесетте години на отминалия двайсти век. Защо казвам това ли? Защото именно в тази ТЕМНА ДУПКА върти педали на нула нашият благочестив болгарски народец понастоящем.

КАК СЕ ВИДИ,
идеята за ПАНСЛАВИЗМА е прекалено стара, но в перископа на WEBSTER се мярва едва към 1913 г. Време на социален кипеж в ЦАРСКА РУСИЯ, но и по всички славянски земи. Още малко време, и Първата Световна Война е налице /28.08.1914 г.!/. Все в името на ПАНСЛАВИЗМА. Яйцето е опряло петела под опашка. Загубило органично всеобединение, преди векове, Славянството мъти мудна и безславна БЪДАЩНОСТ, изпреварено от лицемерна ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА. Боже, ще се случи ли някога?
THE END
20.11.2009/17:04
EXTRACT ONLY
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 770 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 27.09.2013 21:23
Търсене

За този блог
Автор: godlieb
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2364157
Постинги: 1414
Коментари: 659
Гласове: 1051
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Ноември, 2009  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30