Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Personal Collection of Personal and Friendly Crtical Path Creations ...
Автор: godlieb Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2372201 Постинги: 1414 Коментари: 659
Постинги в блога от 14.03.2012 г.
imageimageimage
Категория: Други
Прочетен: 662 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 20.07.2012 20:45

image

© 2012-Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY 

РОМА ИЗТОЧНИЦИ!?!
ОТ КЪДЕ – ДО КЪДЕ?

от

Богомил Костов АВРАМОВ РУСЕВ-ХЕМИ

 

ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНО Е – циганизацията на Мати Болгария Всевечная върви в пълен ход. Кой, как и защо – никой пита. По съществено е да се знае – до къде? При това – задължително под сурдинка. Щото да не излезе – Ба! - че управляющите докато се правят че я мътят – не се знае каква най-накраят ще да я измътят. Едно е сигура! Умеят да се самообладават пред медии. Така се случи и на 13.03.2012. подир обед, на една претупана на две – на три експрес-конференция в Областна Управа – Варна. Когато стана ясно, че при закрити врати тече семинар воден от агент-представители на т.н. Roma Source. За какво става дума. Отдалеч се види – за подкрепа оседналостта на т.н. ромско население в България. (Поне на думи!) Щото вече са прескочили не само на островна Англия, ами и далеч зад океана – в благоденстваща Америка.

МНОГО ДОБРЕ СЕ ЗНАЕ, че проблемът с англиканските джипси-та е решен генерално (Сочен за пример от ЮНЕСКО!), още в средата на седемдесеттях години на двадесети век. Когато нямаше прехвръкване на случайни неработоспособни електрони – преименувани от ООН за „РОМИ“ - от изток на запад. Нещата понастоящем са различни. И това става ясно, от почти изказаната надежда, че всичко следва да се стори, щото ромите на Рългария да си стоят у дома. И се прави, па се успява. Чрез обезграмотяване. Пипнало целокупната Българска Нация за душата. Дотам успешно е докарана работата, че из елитните варненски училища рядко би могло да се открие ромско чадо. А, открие ли се „подозрителен“ талант, да му мислят родителите. Незабавно ще бъдат привикани за публична справка, пред учителският съвет. За да бъде дикиш-оценено – доколко се явява ром , (Или еврей!), поредният талант на регионална Варна. Вместо това мероприятия за „борба“ с наркоманиите – колко щеш. "Марихуаната на мама е най-добра", бе безсрамно рекламирана, (По нареждане на МОН!), пред вратите на училище "Св.Св. Кирил и Методий" още в далечната  учебна 1998-1999.. Да не говорим за екскурзиите зад граница. Но, да си дойдем на думата.

ПРОЕКТЪТ „ROMA SOURCE” т.е. „ИЗТОЧНИК РОМА“, върви под поредна скъпо струваща програма на ООН „АЛИАНС НА ЦИВИЛИЗАЦИИТЕ“. Цивилизации, които не преставят къде открито, къде прикрито – да се трепят една-друга, под егидата на „умиротворяващият“ ООН. Проектът "ROMA SOURCE" корени някъде към 21.10.2010., но за неговото съществувание варненската общественост назнайва едва от вчера. Предназначен „да подобри животът на ромският народ“, (Без да го докосва!), и на местните общества живеещи успоредно с тях, (При всенационална безработица!). Ръководи се от регионалните власти на Йоркшир и Хъмбър във Великобритания. И, защото става дума за свободно придвижване на компактни микрообщества в условията на „Новият световен ред“, привлечени биват: Регионална администрация-Варна, Университет Салфорд – Великобритания, Бивша унгарска асоциация „Държавна грижа за детето“, Асоциация „Действие“ в Пирея, Валенцианското вице-министерство за солидарност и гражданство, Циганска асоциация Маранта – Испания, Община Пескара в Италия. Подобни кооперативни програми напомнят древната българска приказка „Девет умни глави“ в изпълнение на гениалният Апостол Карамитев. 
ПРОЕКТЪТ ИЗТРАЙВА ЕДНА ГОДИНА В ДЪЛБОК РАЗМИСЪЛ
, па тръгва едва през Април-2011., за да продължи до Април 2013. Очевидно напредъкът е значителен, щом до ден днешен нищо няма налице. Е, сайт си има. Но, що от това? Никой ром не би го отворил, за да установи, че става дума за проект поддържащ антидискриминационна бдителност (Ха де!); ромски изкуства (Туй може – ако останат парички!); гражданство и регулации (Да му мисли властта!); изграждане на общности – какви – не е съвсем ясно (Ромите си ги имат! Те възпрепятстват обществената им интегративност!); култура и различия (Каква ти култура! ТВ дискусиите напомнят циганьорска кавга!); образование (Не ги търси!); подобрения (Държавата им дава жива пара на калпак
– дано пенсионерите изпукат от недоимък!); еднакъв достъп (Вече е постигнато – пред кофите за смет!); етнос (Никой не се съмнява – освен социолозите!). Случайният метроман остава с впечатление, че с този семинар неговите ръководители, все някак ще изкарат до 21.12.2012.! Парите? То е повече от ясно - на Вас ли да казувам?WWW.NATIONALISTBG.COM, като валидна национал-патриотическа медия, няма как да не се запита: КАКВА Е ФАЙДАТА ОТ ЗАРАРА? И, няма как да не си отговори. Дерзай Народе Болгарский! Докато не те нашибат окончателно, с нефто и газопроводи; докато не ти надънят нефтозавод в най-маркетинговата курортна зона на МАТИ БОЛГАРИЯ ВСЕВЕЧНАЯ; докато не ти изпосекат горите в  името на екологическият баланс; докато не ти изцедят последният шистов газ - защото е съвсем "безвредно";  докато не ти доразбият и ограбят къщята -  и да се пжалваш - кой да те чуе?; докато не те принудят - усулнааджак! - да напуснеш извечната си Собствена Родина. С други думи – докато не се оциганиш, че да се превърнеш - съгласно правилата "Нов Световен Рад", в Тъп Крадлив Международноуправляем Ром. Дом? Е, една къща на колела ООН всякак ще ти спретне. Марш от Българята – Ба!

THE END/14.03.2012

 
Категория: Политика
Прочетен: 1686 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 13.07.2012 18:43
Търсене

За този блог
Автор: godlieb
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2372201
Постинги: 1414
Коментари: 659
Гласове: 1051
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2012  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031