Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Personal Collection of Personal and Friendly Crtical Path Creations ...
Автор: godlieb Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2412568 Постинги: 1414 Коментари: 659
Постинги в блога от Април, 2012 г.
2 3 4  >  >>
 image

 

© 2012 – Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY

УНИВЕРСИТЕТ НА ЦВЕТЯТА

от
Богoмил Костов АВРАМОВ РУСЕВ – ХЕМИ

Закъса ли човек със що да е – присяда в спомени. По сладки минали години. По ученичество или студентчество. Най-вече по студентчество. Щото броят на университетите в МАТИ БОГАРИЯ ВСЕВЕЧНАЯ, отдавна надмина броят на закритите средни училища по селата. Няма лошо. Като няма какво друго да се работи - плащаме и учим. Кога в Перник – кога в Балчик или Каварна. Стотици дипломирани студенти от невалиден по националните стандарти, (Дали и по европейските!?!) университет. Дали държавата има нужда от такъв значителен брой дипломанти? Съмнително. Настоящата износна листа не би могла да се равни, с тоталитарната. Едва ли има що друго да се изнася, освен кахъри и международни просяци. A-Propose! А защо не цели университети за износ?!? Което е значително по-лесно. От, да речем, износ на авангардна наука. Разбира се, най-напред ще се започне с професората. Щом се стигна до там, че хабилитирането се превърна от общодържавен, в частен университетски проблем. Щом университетът е частен, как така професоратът няма да е частен?

Готино е да си частен професор. (От опит зная!) Пък без часове. (Често ми се случва!) Или частен доцент. Без асистентка с ксерокс. (Цяло мъчение!) Хем престижно, хем наукоподобно, хем евтино. Пък, и жената спокойна.

 То се знае, в махалата край кофите за смет ромите изведнъж почват да те гледат изкриво. Но, какво от това? Както е тръгнала работата на световно-европейско про-рома застъпничество на най-високо държавно равнище, виж че и мангалите надянали професорски тоги. В някой частен рома-университет. (Колко му е да се сертифицира!) Тръгнал най-напред с химическа лаборатория в консервени бидони. (Муногу чисту – муногу гот – суфсем суперб-фърси!) Имаше един такъв докторант. Въртеше се около ИМИО-Варна. Бе решил, че за двайсет смачкани лева и храна на тумбак, всеки би му написал дисертационен труд. Само че тук е Варна-Град. Столичните нормативи тук са слаби. Поискаме ли – кораби строим. (Само че не искаме!) Пристанища местим – за едно нищо. (Изчаква да духне източният вятър!) Решим ли – Морската градина затриваме - за нищо. (Укрепваме на свлачище!) Много мил и впечатлителен човек. От воле си хареса две скулптури. Не вярвам да е останал само магистър по изкуствата. (Къде ли съм му затрил телефона?) Професорат не мога да му дам – не съм сертифициран. Но международен академик – като нищо ще го сторя. (За цената после ще говорим!)  

Мислейки, а освен това разсъждавайки, установявам. Всичко това е, заради тъй безславно оттеглилият се самозасрамил се менте-комунизъм. На когото не се предостави военно-историческо време, да се самодемократизира. (Международноправно бе станало донейде - Ба!) Натикал в университети и институти за поголовно изучаване, абсолютно негодни за ежедневна употреба политически науки. (Предоверяване на т.н. Комсомол - занемаряване СРС!) Процъфтяваха библейско представяни наукоподобни истории на огледални политически партии, с джаста-праста огледализирано минало. Превърнати в задължителни предмети. Така досконално изучавани, че на младежта да не й остане време за удоволствия от вида „Студенски град-София-2012.“. Зловонни политически икономии, преподавани от пенсионирани фатмаци, поднасяха жестоките постижения на Мистър Джугашвили (75 000 трактора!), подкрепяйки на аба опроверженията на Ник Крушчеф (50 000 трактора!). Без нито дума за основното международно правило. От века и за века – всичко се купува и продава. Вертикално и - на кръст. Никакви тоги! Никакви финтифлюшки (Calotte!) по главите. Зубър политически до дупка. Резултат политико-психически. (Още държи влага на наивници-пенсионери!) Професор ли? Първите студенти от Висшият Машиностроителен Институт – Варна, не видяха жив професор по целият път на своят випуск. Освен двата часа партийно поръчение при частният щатски професор Папа В.И. Терешченко. Прескочил от Украйна нанасам. Да поогледа, как е работата с разпада на периферният социализъм, че да има що да анализира в интерес на Робърт Гарст и Синове. Да си припомняте кои години бе това?

Някой би посочил, че всичко това са брътвежи без особена съвременна значимост. Може някому да се иска да е тъй. За един пробит долар – човек на всичко е каил. (Партиен секретар се ставаше без конкурс – но с подарък!) Освен, да тури кръст на преживяното. Но, през последният месец присъствах на няколко доста съмнителни мероприятия с международен характер. По проблемите на братята-роми. Където се изтъкваше жалкото дережде на неканетите малцинства. Не знам дали добре чух. Но, в прословутият квартал „Максуда“, под който се таи нефтеното съкровище на Варна-Град, повече от 75% от населението е ощастливено да живее освен на аба, и БЕЗ ПАСПОРТИ. Докато 95% от същото това население е определено облагодетелстувано от паневропейските тюхкания за либерализация и демократизация на малцинствата. ДО ЕДИН ПРИТЕЖАВАТ ШОФЬОРСКИ КНИЖКИ. Колко са притежателите на леки коли не бе преброено. Питам се. Как – и защо - става това?. Ако е за вносни посевки на недоволства, няма нужда Европа да се кахъри. Българинът испокон веков е майстор, сам да си ги отраства. Всъщност Ференц Лехар, по чия поръчка бе написал оперетата „ЦИГАНСКИ БАРОН“, че по време на тройната коалиция вдовицата му дойде да крънка хонорари? Не мога да си отговоря. Вие можете ли – Ба!?!

 

THE END

 

29.04.2012


Категория: Други
Прочетен: 1985 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 09.07.2012 20:01
image Декларация на... 
Декларация на Общински съвет Балчик

Общинският съвет прие декларация до президента, премиера, министъра на културата и ректора на СУ "Св.Климент Охридски", с която се настоява за свободен достъп до ботаническата градина за жителите на Балчик. Съветниците се обединиха единодушно около предложената от кмета Николай Ангелов декларация, в която се настоява за незабавно допускане на гражданите на Балчик до парковия комплекс. В случай, че това не стане до 10 май 2012г., ще бъдат предприети всички разрешени от закона протестни действия. 

Д Е К Л А Р А Ц И Я

ДО

ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Г-Н РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Г-Н БОЙКО БОРИСОВ

МИНИСТЪРА НА КУЛТУРАТА
Г-Н ВЕЖДИ РАШИДОВ

РЕКТОРА НА СУ „СВ.КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ"
ПРОФ. ИВАН ИЛЧЕВУВАЖАЕМИ ГОСПОДА,

Ръководството на СУ „Св.Климент Охридски" без никакво предупреждение наруши една традиция и прекъсна свободния достъп на жителите на Балчик до
Ботаническата градина.

Това право нашите съграждани са имали откакто тук съществува парков комплекс, независимо кой е бил негов стопанин, включително по времето на румънската кралица Мария.
Припомняме, че този прекрасен парк е изграден с ангарийния труд, потта и кръвта на жителите на Балчик и те винаги са имали възможността да го използват като място за отдих.

Дълго време ръководството на Община Балчик е свидетел на боричканията между Софийския университет и Министерството на културата за това кой да управлява и да печели от публичната държавна собственост АПК „Двореца". Дори във времето, когато администрациите на двете институции събираха входни такси на две каси, балчиклии имаха безпрепятствен достъп.
Едноличният акт на ръководството на СУ за премахване на свободния вход преля чашата на нашето търпение и ние декларираме, че няма да търпим повече това нахалство, няма да позволим някой да печели на гърба на жителите на общината.

Така, както Софийският университет затвори своите врати, само и само да поеме управлението на Ботаническата градина, ние ще затворим „вратите" на нашия град и няма да позволим на служителите на университета и на техните гости да посещават Ботаническата градина.

С настоящата декларация настояваме да се застъпите за правото на нашите съграждани да продължат да влизат свободно в парковия комплекс. Ако това наше искане не бъде факт до 10 май 2012г., ние ще предприемем всички разрешени от закона протестни действия.

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - БАЛЧИК

26 април 2012г. 
Категория: Туризъм
Прочетен: 823 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 09.07.2012 20:02

image

© 21012 – Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY
ХРАНИ ОТ ЧЕРНО МОРЕ – ДОКОЛКО ЗДРАВОСЛОВНИ!?!

от
Богомил Костов АВРАМОВ-ХЕМИ

 

 Този, но и ред други проблематични въпроси по опазване здравето на населението; при консумиране на морски продукти от Българското Причерноморие, но и от внос; поставя поредното текущо изследване на колектив от осем научни работници от КАТЕДРА ПО ХИМИЯ ПРИ МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ-ВАРНА, с ръководител Доцент Д-р Мона Динкова СТАНЧЕВА. (27.04.2012.!) Представено в една непретенциозна зала на основният партньор на проекта - Варненският ИНСТИТУТ ПО РИБНИ РЕСУРСИ С АКВАРИУМ, при СЕЛСКОСТОПАНСКА АКАДЕМИЯ – СОФИЯ. (www.aquariumvarna.com

) Тясно специализирано събитие експерти. Предизвикало неочакван медиен интерес. Въпреки, че не се видя широко отразено от пресата, събитието остава едно от малкото събития-явления с висока степен на гражданска значимост. Става дума за здравето на нацията. Такава е една от задачите на това обширно научно изследване. В един или друг смисъл. В дългосрочни прогностични цели за управления на замърсяванията на МОРСКАТА ОКОЛНА СРЕДА. Общо казано с пестициди и тежки метали. Изследването анализира хранителната диетична способност на десет вида съедобни риби, миди и рабапи. Негови крайни резултати биха могли да бъдат, пренастройване на текущите стандарти на страната. С налаганите значително по-високи стойности от страна на САЩ и ЕО. Докладваните удивителни резултат-замервания, реализирани със съвършенна съвременната апаратура представят, че положението с чистотата на съедобните морски продукти от Черно Море, не е съвсем отчайваща. Независимо от тежкият импакт на река Дунав. Независимо от нелегалните потапяния на опасни товари. Възпретени от „LONDON DUMPING CONVENTION-1973”. Според докладчиците в наше време Черно Море остава едно от най-чистите морета от СВЕТОВНИЯ ОКЕАН. Предоставящо възможно най-чиста продукция диви видове риба. В което успя да ни убежди презентацията на Доцент Д-р Мона Д. СТАНЧЕВА и колектив; чрез изведените основни резултати на текущата програма „БЕЗОПАСНОСТ И ХРАНИТЕЛНА СТОЙНОСТ НА ЧЕРНОМОРСКИ ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ“. На практика се докладва РЕАЛЕН ШЕСТГОДИШЕН МОНИТОРИНГ НАД ЗАМЪРСЯВАНЕТО С ХИМИЧЕСКИ ВРЕДНИ ВЕЩЕСТВА, на морските храни добивани все още на ръка, от БРЕГОВАТА ЗОНА на БЪЛГАРСКОТО ПРИЧЕРНОМОРИЕ. Дава се възможност за трайна оценка на хранителната способност на съедобните черноморски риби, миди и рапани; чрез качествено-количествена оценка на мастно-киселинния състав, и съдържанието на витамини. Значително по-чисти от добиваните от рибни видове от СЕВЕРНО МОРЕ и ОКЕАНА. Контролно са извършени изследвания и, на култивирани риби от внос. Показателите устойчиво са в полза на черноморският улов. При който съдържанието на диоксини, бифенили и тежки метали се оказва минимално и можеби безвредно. Проектът резултира в посока „НАЦИОНАЛЕН ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ И УПРАВЛЕНИЕ НА УСТОЙЧИВИТЕ ОРГАНИЧНИ ЗАМЪРСИТЕЛИ (УОЗ) В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.“ на МОСВ, в подкрепа на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ за отговорности по т.н.“СТОКХОЛМСКА КОНВЕНЦИЯ ЗА УСТОЙЧИВИТЕ ОРГАНИЧНИ ЗАМЪРСИТЕЛИ“. (Ратификация 30 септември 2004 г.; в сила от 20 март 2005 г.) Предполага се, следвайки възможностите предоставени от изследователските програми на ЕО, „ЛАБОРАТОРИЯТА ПО КАЧЕСТВО И БЕЗОПАСНОСТ НА ХРАНИ“ при КАТЕДРА ХИМИЯ на ВМИ-ВАРНА, в недалечно бъдеще да прерасне в изключително необходим ЦЕНТЪР ЗА ИЗСЛЕДВАНЕ НА МОРСКИ ХРАНИ В РЕГИОНА НА СЕВЕРНИЯ МЕДИТЕРАН. Налице са безусловно всички условия за извършване на експертни оценки, и доказателствени кросинг-анализи. Създадени са условия и тече обучение, на дузина докторанти. Извършва се компаративен анализ спрямо разработки на други причерноморски научно-изследоватески институции.

 THE END/28.04.2012
Категория: Други
Прочетен: 933 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 20.07.2012 20:12
image
image
image 
Категория: Други
Прочетен: 784 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 20.07.2012 20:15
image 
Категория: Лични дневници
Прочетен: 838 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 27.04.2012 12:24
image
image
image 
Категория: Други
Прочетен: 1257 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 13.07.2012 18:22

 

image


© 2012 – Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY

ТЪЖЕН ХАДЖИЛЪК

от

Богомил Костов АВРАМОВ РУСЕВ-ХЕМИ
 

Когато си на двадесетина години, ти се иска планини да преместваш. Не така стоят нещата обаче, ако си обездвижен. Такава е съдбата на Д.Й.. В чиято полза, с не особено голям ентусиазъм, протече кратка БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИЗЛОЖБА-БАЗАР, (25.04.3012.!), в залите на „АКТИВ-АРТ“-Варна. (Варна-9000, ул. Дунав № 5!) Има Господ-Бог. Все пак нещоси се продаде. Все пак ще има незначително - всякак е необходимо - спомоществование. За да продължи подходящото лечение в клиниката „ЦЕНТЪР ЗА БИОКОРЕКЦИИ“, на професор ВАСИЛИЕВ в ИЗРАЕЛ. Очевидно става дума за знаменитият още по съветско време професор по космическа медицина Виталий Николаевич ВАСИЛИЕВ, с доказани на 100% излекувани пациенти в Испания, България, САЩ и др. И, когото дори Майка ТЕРЕЗА благославя.

Д.Й. вече е посещавал клиниката два пъти. Резултатите са обнадеждяващи. Предстои ново посещение. Лечението трае десет дни. Необходими са минимум 10 221 Евро. Отделно разходите за пътуване, и престой. Слаба е надеждата тази сума да бъде набрана, чрез подобни зле разгласени мероприятия. Защото, при текущ бизнес-форум в Спортна зала-Варна, истинските колекционери на артефакти никакви ги нямаше. Във всеки един случай, щом Държавата отказва да финансира подобно лечение, единствен изход остава – МИЛОСТИВОТО СЪРЦЕ НА САМАРЯНИНА. Жалко, но факт. В клиниката на професор В. Н. ВАСИЛИЕВ лекуват подобни заболявания около 60-70 подрастващи от България. За които институции считат, че държавата няма интерес да бъдат подпомагани. Колко ли подобни български случаи има по останалите клиники по света? Щото у нас, май подобна клиника не се види. Бог да пази Болгария Всевечна.

Някога, когато е нямало помен от настоящата проблясваща европеидна държавност, на хаджилък се е ходило на своя сметка и отговорност. За пост, молитва, кеф и удоволствие. С напредване на технологиите нещата стават значително по-сложни, по-скъпи, и не съвсем безнадеждни. Щото без молитва не може, но една само молитва не стига. Парата е пара. За безплатни закуски отдавна, нищо не се чува. Както й, за ЯКА ДЪРЖАВНА ЗДРАВНО-СОЦИАЛНА ПОМОЩ. Така че, ако някой имащ реши от сърце да помогне, нека се свърже на И-мейл: atanaska_89@abv.bg. Не преставам да се питам. Прекаленото институционализиране на МАТИ БОЛГАРИЯ ВСЕВЕЧНАЯ, не изяжда ли прекалено значителни фондове? И, ако това е така, нищо чудно, че с младежта нещо става. При това – съвсем не позитивно. Поне по отношение на здравословие.

THE END

25.04.2012/23:33

 
Категория: Други
Прочетен: 1144 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 13.07.2012 18:23
image
(c) 2012-Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY
КУПЕТЕ СИ ЛАПАД!
от
Богомил Костов АВРАМОВ РУСЕВ-ХЕМИ
 

Акцията по разчистване на градинката под Градският Часовник от достойните и компетентни продавачи на антикварни книги и сувенири, изкорени можеби единствената местна проява на органичен урбанистичен самосинтез. Вместо да бъдат данъчно облегчени, че да предлагат книги на евтиния на тотално закъсалият народец варненски, тези почтени жени и мъже преднамерено и целево са изхвърлени от едно позитивно очертаващо се неформално културално огнище. Недалеч, върху стълбището на една книжарница, варненското Сдружение на писателите, все по-често прави поетически четения, а художниците на открито идват в хубав добавък. Като се знаят апетитите на строителните фирми за петна възможно най в центъра на Варна-Град, няма как да не си припомним изхвърлянията на един неотдавнашен депутатин. Хвърлил око на хисторическата зала „Съединение“. Где трябвало да бъде рушната о земи, че грозяла европеидният профил на Варна-Град. (О, неразумний! Властта, като как унищожава Българското в Българина?) Сметката е ясна и прозрачна. Пука им на някой хора, за артефактите на Стара Варна. Без да престанат да си искат Варна а-ла-Манхатън за сметка на Община Варна-Град. При това, не по франгенските възвишения, а именно и точно на мястото на паметника на Граф Игнатиев. За който бих добавил, че не е толкова дребен – колкото изглежда. Този паметник, уважаеми топ-общинари, а заедно с него и зала „Съединение“ се въздигат благодарение на Народнята Варненская Патриотическая Памят. Пък що ще да измислят соросовите длъжници. Между непрестанните мераци за точене на общинската хазна, чрез все повече обезсмислено жилищно строителство спрямо промишленият капацитет на Варна-Град; и изхвърлянето на последните апостоли на варненското слово, има не само релативна връзка. Работата ще да е досущ политическа. По макаронджийската линия на т.н. ГЛОБАЛИЗАЦИЯ. Залагаща на масовизираната Безпросветност. Като оръжие значително по-мощно от ядрено-лазерна експлозия. Удряща хората в мозъка. Запращаща ги на всеомърсителния чалга-пазар. Кой чужденец би си позволил да посети някаква си миризлива задна уличка, където понастоящем са натикани последните варненски доброволни ентусиасти на книгата? Където, да разлистват книжнина и да пазарят сувенири, под бабшки подвиквания „КУПЕТЕ СИ ЛАПАТ!“!?! Не е известен чужденец, който да е закъсал дотолкова, че да остане баш на варненски лапат. Така, че в крайна сметка да даде дотолкова позитивни отзиви, щото Варна-Град воистина да стане "културна столица на Европа"? Поне за известно време. Подир това – друго. Животът да върви. Онова, което се продуцира чрез дипломатически подлагания и балканджийски рушветчилък, можеби прави донейде култура. Но – ерзац-култура. Европейските посланници хубаво пристигат до залите на общината. Пита ли някой аташетата им, освен в Максуда, где другаде ходят, докато доброто на Варна-Град замислят? Стига кадрили в търсене на подкрепа от Европа! Тя никога е нямала време и интереси за интелектуалните нужди на Варна-Град. Докато Русия го е правила напреки на вековете. Пък гледам – и понастоящем! - не престава да го прави. Мило направление „Култура“ на Община Варна-Град – кого именно загърбваш!?! Лесно се унижават и игнорират местни творци. Още по-лесно се филтрират забележителни местни поети, художници, писатели и музиканти. Примерите са толкова много, че биха могли да бъдат проблем на коруптивно разследване. Като как, не се регистрират, оповестяват и устойчиво подхранват т.н. Чисто Варненски Интелектуални Явления? Навира се в тчи, как за някой Велики Сили е по-добре да ги няма. Което отразява като цяло отношението към панславянството и паневразианството. Коренящи регионално. От където следва извод. Досежно културата, като основна плънка на регионалният креативизъм, една нация ако настоява да не се разтопи всред море от всякакви войнстващи култури, следва да разчита най-напред на себе си. Бъдещата ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА ВАРНА-ГРАД, доколко разчита на своите собствени интелектуални ресурси? Защо се счита, че следва да бъдат поне чиновници на Общината? Убийствен местен негативизъм, с който Варна-Град е особено прочут. Още от Йордан-Йовково време (Чети Кирил Гривек!) Почти откритата подкрепа от институциите на Варна-Град, на текущата неявна олигархична финансова цензура прави във Варна-Град, нови книги да обнародват единствено чиновници близки на общината. В много случаи нейни щатни служители. Едва ли не на абонаметни начала. Единствено в направление "Култура", където посредствени монументи вървят на конвейр, никой не си позволява да търси кросинг-интереси. Що се отнася до кандидатстване с "проекти", в тази връзка. Защо да бъдат предлагани? За да бъдат творците в лице подругани - а проектите отклонени - от някоя хапваща бисквити и пийваща кафе през работно време общинска щастливка!? Enough!

 

 

The end/24.04.2012

 АКЦИЯТА ПО РАЗЧИСТВАНЕ НА ГРАДИНКАТА ПОД ГРАДСКИЯТ ЧАСОВНИК ОТ ДОСТОЙНИТЕ И КОМПЕТЕНТНИ ПРОДАВАЧИ НА АНТИКВАРНИ И НОВИ КНИГИ - ИЗКОРЕНИ МОЖЕБИ ЕДИНСТВЕНАТА - В НОВО ВРЕМЕ - ПРОЯВА НА ОРГАНИЧЕН УРБАНИСТИЧЕН САМОСИНТЕЗ ВСТАРА ВАРНА, В СТРАНАТА ВСЕ ОЩЕ НАРИЧАНА МАТИ БОЛГАРИЯ ВСЕВЕЧНАЯ. ВМЕСТО ДА БЪДАТ ПОДКРЕПЕНИ ФИНАНСОВО ПРОДАВАЧИТЕ НА КНИГИ НА ОТКРИТО - ЧЕ ДА ПРЕДЛАГАТ КНИГИ НА ЕВТИНИЯ НА ТОТАЛНО ЗАКЪСАЛИЯТ НАРОДЕЦ ВАРНЕНСКИ - ТЕ СА ИЗХВЪРЛЕНИ ПРЕДНАМЕРЕНО ОТ ОЧЕРТАВАЩОТО СЕ НЕФОРМАЛНО КУЛТУРАЛНО СРЕДИЩЕ. НЕ Е ИЗВЕСТНО НЯКОЙ ОТ ТЯХ ДА Е УЛИЧЕН В ЗЛОНАМЕРЕНОСТ. КОЙ ЧУЖДЕНЕЦ БИ СИ ПОЗВОЛИЛ ДА ПОСЕТИ НЯКАКВА СИ МИРИЗЛИВА ЗАДНА УЛИЧКА - КЪДЕТО ПОНАСТОЯЩЕМ СА НАТИКАНИ ПОСЛЕДНИТЕ ВАРНЕНСКИ ДОБРОВОЛНИ ЕНТУСИАСТИ НА КНИГАТА - ЧЕ ДА ДАДЕ ПОЗИТИВНИ ОТЗИВИ ЩОТО ВАРНА-ГРАД ДА СТАНЕ "КУЛТУРНАЯ СТОЛИЦА НА ЕВРОПА"? ОНОВА, КОЕТО СЕ ПРОДУЦИРА С ПОДЛАГАНИЯ И РУШВЕТЧИЛЪК МОЖЕБИ СЪЩО Е КУЛТУРА - НО! - ЕРЗАЦ-КУЛТУРА!?! ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПОСЛАННИЦИ ХУБАВО СТИГАТ ДО ЗАЛИТЕ НА ОБЩИНАТА - НО АТАШЕТАТА ИМ - ГДЕ ХОДЯТ - НЕ Е ДОБРЕ ИЗВЕСТНО? СТИГА КАДРИЛИ В ТЪРСЕНЕ НА ВСЕСТРАННА ПОДКРЕПА ОТ СТРАНА НА ЕВРОПА! ТЯ НИКОГА Е НЯМАЛА ВРЕМЕ ЗА ИНТЕЛЕКТУАЛНИТЕ НУЖДИ НА ВАРНА-ГРАД. ДОКАТО РУСИЯ НЕ ПРЕСТАВА ДА ПРОТЯГА ДЛАН - ЗАЩО ТАКА ЛЕСНО СЕ ЗАГЪРБВА!?!  ЛЕСНО СЕ УНИЖАВАТ МЕСТНИ ТВОРЦИ. ОЩЕ ПО-ЛЕСНО СЕ ФИЛТРИРАТ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНИ ПОЕТИ, ПИСАТЕЛИ И МУЗИКАНТИ. ЗАЩО НЕ СЕ РЕГИСТРИРАТ , ОПОВЕСТЯВАТ И ПОДХРАНВАТ Т.Н. ИНТЕЛЕКТУАЛНИ "ЯВЛЕНИЯ"! С ТОЗИ МЕСТЕН НЕГАТИВИЗЪМ ВАРНА-ГРАД Е ОСОБЕНО ПРОЧУТА - ОЩЕ ОТ ЙОРДАН-ЙОВКОВО ВРЕМЕ (ЧЕТИ КИРИЛ ГРИВЕК!) ПОДКРЕПАТА ОТ ИНСТИТУЦИИТЕ НА ВАРНА-ГРАД НА НЕЯВНАТА ПРАВИТЕЛСТВЕНА ОЛИГАРХИЧНА ФИНАНСОВА ЦЕНЗУРА ПРАВИ - ВЪВ ВАРНА-ГРАД - НОВИ КНИГИ ДА ОБНАРОДВАТ - ЕДИНСТВЕНО ЧИНОВНИЦИ БЛИЗКИ НА ОБЩИНАТА. В МНОГО СЛУЧАИ - НЕЙНИ ЩАТНИ СЛУЖИТЕЛИ. ЕДИНСТВЕНО В НАПРАВЛЕНИЕ "КУЛТУРА" - НИКОЙ НЕ ПОТЪРСИ КРОСИНГ-ИНТЕРЕСИ. ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО КАНДИДАТСТВАНЕ С "ПРОЕКТИ" В ТАЗИ ВРЪЗКА - ЗАЩО ДА БЪДАТ ПРЕДЛАГАНИ? ЗА ДА БЪДАТ ТВОРЦИТЕ В ЛИЦЕ ПОДРУГАНИ - А ПРОЕКТИТЕ ОТКЛОНЕНИ - ОТ НЯКОЯ ХАПВАЩА БИСКВИТИ И ПИЙВАЩА КАФЕ ПРЕЗ РАБОТНО ВРЕМЕ ОБЩИНСКА РАДКА-ПИРАТКА!?
ENOUGH!
THE END
 24.04.2012

!ENOUGH!
Категория: Регионални
Прочетен: 1345 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 13.07.2012 18:25
image
image
image
image
image 
Категория: Политика
Прочетен: 2258 Коментари: 4 Гласове: 0
Последна промяна: 22.06.2012 00:13
image
image
image
image
image
image 
Категория: История
Прочетен: 980 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 31.03.2015 01:26
2 3 4  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: godlieb
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2412568
Постинги: 1414
Коментари: 659
Гласове: 1051
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2012  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30