Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Personal Collection of Personal and Friendly Crtical Path Creations ...
Автор: godlieb Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2363213 Постинги: 1414 Коментари: 659
Постинги в блога от 13.07.2012 г.

image
(c) 2012-Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY
ПАРАД НА ЕВРОПЕЙСКИ ОБЕЩАНИЯ -
ДЖЕЙМС БОНД ДА НЕ ИДВА

от

Богомил Костов АВРАМОВ РУСЕВ - ХЕМИ


 

АКО НЯКОЙ НЯКОГА НЯКЪДЕ ОБЯВИ ПУБЛИЧЕН ДЕБАТ – ПОСЕТЕТЕ! Но, в никакъв случай не му се довярвайте. В наше време дебатът задължително е еднопосочен. Претупан, на две – на три, той иде да покаже, че В ЗАКЪСАЛАТА ЗАВИНАГИ МАТИ БОЛГАРИЯ ВСЕВЕЧНАЯ - ОТНОВО - ВСИЧКО Е НАРЕД. От Европейска гледна точка. Никога от Национална. (Какво тук значи някаква си балканска нацийка, от има-няма седем милиона и кусур?!?) Национализъм не се харчи. Доколкото такъв съществува, отдалеч намирисва на презрян анархо-комунизъм. Тучен коктейл би сложил край на всякакви мечтания за граждански изказ. (Пипнете си шише минерална – за из път!) На традиционния банкет няма да бъдете поканен. (Накъде с прекалено остро перо!?!) Пък, и Джеймс Бонд не престава, да кърпи бойни рани, из селцата по БЪЛГАРСКОТО ПРИЧЕРНОМОРИЕ. В необятните земи на ЕВРОПЕЙСКАТА ОБЩНОСТ неговите услуги, все още – не са излишни. Макар, размахването на свитък присъединителни програми, е далеч по-ефективно. Елате – и вижте.
ТАКА СЕ СЛУЧИ И ВЧЕРА, (12.07.2012.!) Когато в изложбените зали на Галерия „GRAFFIT”, обградена от хубаво сделани класицистични ментета, МОРСКАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ НА ВАРНА-ГРАД, бе привикана да ... Хм! ... Да дебатира - Бря! По възможност, без да взема дума. По проблематиката на „ИНТЕГРИРАНАТА МОРСКА ПОЛИТИКА“. (Варненска общественост си е наясно, па трае!) Интеграционна проблематика, стояща на дневен ред някъде от средата на 1970.. (Чрез позивни за ШЕСТНАДЕСЕТА РЕПУБЛИКА!) Време, когато по стечение на обстоятелства, (Дебатиране проблеми на японо-български интегритет в корабостроенето! Видя се що стана!), така затънах всред безизходността на РЕГИОНАЛНОТО ПРИРОДООПАЗВАНЕ НА ЧЕРНО МОРЕ, че все още се чудя как да я захвана. (От нийде помощ - от нигде полъх!) Омаян от перфектното модериране на вечно усмихнатият областен Данчо СИМЕОНОВ. Прекалено смел мъжага, яко джапащ без охрана из ВАРНА-ГРАД. Едва късно подир полунощ си дадох сметка. (О, Глен Милър!?!) Защо „ОБЩЕСТВЕНОСТТА“ не бе приканвана по-активно да дебатира. Като единствено на докладчиците бе дадена последна възможност. Отново и отново, да разхвалят своите работодатели (ЕО!) Няма да ви кажа - помислете сами.
УБЕДЕНИ СМЕ. На заключителната тебихет-трапеза няма да бъдем поканени. (И да стане – едва ли ще отидем!) Неуютничко е, за заинтересованото гражданство. Въпреки, че истинският дебат винаги е там. Всъщност присътвахме на информационно пестелив камуфлаж. Разпечатал два вида програми. Пропуснал да издаде комюнике. (Зер КОМИСАРИ НА ЕВРОПЕЙСКАТА ОБЩНОСТ СА ТУКАНКА!) Прави са хората. Кой би могъл да нахрани ЦЯЛАТА ЗАИНТЕРЕСОВАНА МОРСКА ОБЩЕСТВЕНОСТ, не преставаща искрено да се надсмива.
КАК ПЪК НЕ. Нещо позитивно да се е случило по МОРЕТО от началото на 2012. до днес!?! Не е известно. (Не е известно – и за последните няколко години!) Великото ЧЕРНО МОРЕ в неговият български сектор, не без основание, се е потънало в зона на сумрачни официализирани блакмейл сделки. За сега между този-онзи. Резултиращи в ГОРЧИВОТО НИ НАЦИОНАЛНО БЪДЕЩЕ. (Ннашите и Ваши Дитя - Бря!) И, никакви свлачищни процеси подпомагани от ЕО, не биха могли да запрат неговото разграбване до дъно. Във всяко едно отношение. Гражданско, военно, природозащитно, рекреационно, духовно и ресурсно, обществено и персонално, вносно и износно. Значимото? Значимо, през вековете и доста по-нанасам остава онова, което ПАПА ХЕМИНГУЕЙ с презрение определя, като „ПРОСЛОВУТИТЕ ДЕСЕТ ПРОЦЕНТА“. Комисионна. Което не се има за рушвет (Комунистическая дефинитива!), ами за най-почтена „консултантска“ заработка (Free to Choose-дефинитива!). Само че - за върховете. МАТИ БОЛГАРИЯ ВСЕВЕЧНАЯ продължава да тропа по вратите на ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА. Всъщност, без да предлага нищо. Така някога БАЙ ТОДОР ЖИВКОВ хлопаше на вратите на КРЕМЪЛ. Толкова майсторски, че почти изчисти външните задължения на страната, и ето - повече от двадесет години подир неговото падане от власт, все още има какво да се разграбва. Да не си въобразявате, че не е бил унижаван!?! Но е имало - защо.
ТОЗИ ПОСЛЕДЕН ЗА ДЕНЯ „ПУБЛИЧЕН“ ДЕБАТ, отвсякъде приличащ на пишман-научна конференция-еднодневка, навярно има съвсем скромна цел. Да бъде граждански легитимиран нов транш за внос на хардуер. (Някога, чрез подобни конференции бе обоснован внос на два безсмислено тежки корабостроителни портални крана – Видят се как мързелуват издалеч! - при пълно обезпечаване на корабостроителните камери с товаро-подемна техника. Доказано чрез прокурорски проверки!) Само че, гаранции не се дадоха. Пресата си отбеляза, че този т.н. „дебат“ би могъл да доведе до още по-голяма вероятност да се получат пари за укрепване на свлачищата по крайбрежието. (В чий джеб!?!) Но, тогава и само тогава, когато дейността би се извършвала съвместно с друга страна членка на ЕС. Така каза и зам-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николина Николова: "Сигурна съм, че през следващият програмен период 2014 г. -2020 г. заедно с Румъния ще привлечем значителни средства за укрепване на крайбрежието". (Имат се предвид милиони евра!) Следователно, това поредно крънкане на ЕО за мангизи за укрепване на свлачищата по БЪЛГАРСКОТО ПРИЧЕРНОМОРИЕ, следва да стане:

  • ЗАЕДНО С РУМЪНИЯ - БЕЗ УКРАЙНА;
  • ЗАЕДНО С РУМЪНИЯ - БЕЗ РУСИЯ
  • ЗАЕДНО С РУМЪНИЯ - БЕЗ ГРУЗИЯ;
  • ЗАЕДНО С РУМЪНИЯ - БЕЗ ТУРЦИЯ;
  • ЗАЕДНО С РУМЪНИЯ – БЕЗ ГЪРЦИЯ И ИТАЛИЯ;
  • ЗАЕДНО С РУМЪНИЯ И ЕВРОПЕЙСКАТА ОБЩНОСТ – КАТО ЦЯЛО.
Както добре е известно ЧЕРНО МОРЕ – това е СЕВЕРНИЯТ МЕДИТЕРАН. Свлачищните процеси са резултат на особено мощното РУМЕЛИЙСКО ТЕЧЕНИЕ идещо през ГИБРАЛТА, ДАРДАНЕЛИТЕ и БОСФОРА. Обмиващо най-напред източните брегове на ЧЕРНО МОРЕ – подводно. Едва подир това западните брегове на ЧЕРНО МОРЕ - повърхностно. Не се изкарвам океанолог. (За целта нацията си има институт.) Но Лаици считат, че това РУМЕЛИЙСКО ТЕЧЕНИЕ, (Дяволско!), е продукт на ГОЛФШТРОМА. Който пък, по спътникови данни, вече никакъв го няма. Като резултат на борбата с ГЛОБАЛНИЯ НЕФТЕН РАЗЛИВ на дълбоководната нефтена платформа на BRITISH PETROLEUM в МЕКСИКАНСКИЯ ЗАЛИВ (Потушен привидно – 2010.!) . Решавайте сами. Що ще стане с ЧЕРНО МОРЕ, ако само една сондираща платформа бъкне нефт. И, има ли страната ни готовност за потушаване на авариен нефтен разлив!?! Приказките, че кораб ще пристигне от КИПЪР, са нищо повече от фантасмагории на хора, които никога не са боравили с нефт в открито море. А там – и Господ-Бог не желае да помага. (BP-ITOX-2010.!)
ЗА ВСИЧКО ТОВА, (Заедно с последствията!), е накиснато да отговаря МИНИСТЕРСТВОТО НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВОТО. Да нe питаме защо? Отговорът е пряко свързан с неприлично спешно закрито министерство. Във век на природни бедстви и техногенни катастрофи РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ е без МИНИСТЕРСТВО НА ИЗВЪНРЕДНИТЕ СИТУАЦИИ. Съвместяването му с винаги претоварената противопожарна защита при МВР, явно не дава резултати. Налага се, пожарните команди – икономично и елементарно екипирани – да се занимават освен с пожари (Доказано безпомощни!) и, с наводнения , нехарактерни бедствия и катаклизми. Маотерия доста далеч от тяхната реална подготовка. Ето защо, именно МРРБ трескаво подготвя това проектно предложение. За справяне със свлачищните процеси. В частност по БЪЛГАРСКОТО ПРИЧЕРНОМОРИЕ, и изобщо, в страната. Като знаем, как формално протече подобна „ГРАЖДАНСКА ДИСКУСИЯ“ по проблемите на свлачищата, можем да си представим какви биха били крайните резултати при настоящата. Изискваща "ИНТЕГРИРАНА МОРСКА ПОЛИТИКА". В която апапите на МОРЕТО веднага виждат възможност, разчиствайки стари сметки, да се уредят с нови обощени бюрократически люлки за нани-нани.
ДОСТА ОПАСНА В ПОЛИТИЧЕСКО ОТНОШЕНИЕ ОПЕРАЦИЯ НА ЕВРОПЕЙСКАТА ОБЩНОСТ. Предлагаща коопериране на милионни дейности между БЪЛГАРИЯ и РУМЪНИЯ. В някога окупирани от КРАЛСТВО РУМЪНИЯ исконни български земи!?! Където румънската реч не е заглъхнала, а СЛАВЯНСКАТА ПРЕГРЪДКА е духнала към ВАРНА!?! А - а – а - !?! И, защото сме повече набедени поети отколкото набедени експерт-еколози, нека напомним една градска легенда. Когато царските войски установяват българска администрация в БАЛЧИК, бива обследвано съоръжение, с което военните се сблъскват за пръв път. Това е ВОДООТВЕЖДАЩ ТРАНШЕЙ опасващ варовиковите хълмове над БАЛЧИК-ГРАД. Казват, части от това водоотводно съоръжение все още се откриват по хълмовете над града. Не поддържано. Не побългарено. Унищожено. От това време БАЛЧИК-ГРАД уверено пълзи към морето. (Помнят се трусовете в „ДВОРЕЦ БАЛЧИК“ през седемдесеттях години на миналият век!) О, това е значително по-опасно от свлачището в местност „ТРИФОН ЗАРЕЗАН“.
КРАЙБРЕЖНИТЕ ГРАДОВЕ НА МАТИ БОЛАГРИЯ ВСЕВЕЧНАЯ, в резултат на изключителния импакт на човека, (Безпрецедентно натоварване на почвените слоеве, в резултат на високи строежи!), уверено пълзят към морето. (Безпрецедентно зле поддържана претоварена подземна инфраструктура!) Така е и, с ЦЕНТЪРА НА ВАРНА-ГРАД. За което ЕДНА РЕТРОГРАДНА ПРОПАГАНДНА МАШИНА НА СВОБОДНИ ЗА ОПЛЮВАНЕ ПРЕСА И МЕДИИ, не обвинява незадоволените апетити за все по-високото строителство в центъра на града, (Искаме небостъргач!), не обвинява необуздания ИМПАКТ върху природата от страна на полуграмотни строителни предприемачи, а МЕСТНИЯТ КМЕТ, че подписал за някакви си калпави площадни плочки.
ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО СВЛАЧИЩАТА В РЕГИОНА НА „МОРСКА ГРАДИНА-ВАРНА“ вече писахме. Трескаво върви ИЗПРЕВАРВАЩО УКРЕПВАНЕ - В ОБРАТЕН РЕД. Без генерално да бъде реконструирана подземната инфраструктура на ВАРНА-ГРАД. Без да бъде решен проблема с отвеждане на водата от баирите над ВИНИЦА и ФРАНГА. Ето защо, ЦЕЛИЯТ ВАРНА-ГРАД ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА СЕ ПРИПЛЪЗВА КЪМ МОРЕТО. Процес, който никакви химерни милиони на ЕВРОПЕЙСКАТА ОБЩНОСТ не биха могли да запънат и запрат.
THE END
13.07.2012/11:31-AM


Категория: Политика
Прочетен: 640 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 19.07.2012 18:39
Търсене

За този блог
Автор: godlieb
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2363213
Постинги: 1414
Коментари: 659
Гласове: 1051
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Юли, 2012  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031