Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Personal Collection of Personal and Friendly Crtical Path Creations ...
Автор: godlieb Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2363950 Постинги: 1414 Коментари: 659
Постинги в блога от 04.09.2011 г.
image

18.
МЕДЕНКИ “
ХРУС - ХРУС
 

ВЗЕМИ: 

 

 

 

1/2 чаена чаша чисто масло или маргарин;

 

 

 

1/2 чаена чаша мед;

 

 

 

1-3/4 чаени чаши брашно;

 

 

 

1 чаена лъжица сода бикарбонат;

1/2 чаена лъжица канела; 

 

 

 

1/4 чаена лъжица ситно смлян карамфил;

1/3 чаена чаша пшенични кълнове.

 

 

 

СЕГА:

Превърни в крем маслото и меда. Разбъркай заедно брашно, сода и подправки. Размеси ги със житните кълнове. Комбинирай сухи ингредиенти с кремираната смес. Всичко това изстуди за около час във фризер. Разстели го върху леко набрашнена дъска до дебелина 3.2 мм. Нарежи на парчета и оформи. Изпечи го върху намаслени листа хартия в пещ при 177° по Целзий за 8 - 10 минути. Изстуди го в хладилник, после го настели със захар на прах, или с каквотонамериш за добре.

ПРИГОТВИЛ СИ 12 БОЖЕСТВЕНИ ХРУПКАВИ МЕДЕНИ КИФЛИЧКИ!
29

 

 
Категория: Рецепти
Прочетен: 802 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 24.09.2011 10:13
image

01.

МЕДЕН КЕЙК С ФУРМИ

За да приготвиш меден кейк с фурми е необходимо освен всичко останало, да ти се хапва нещо особено вкусно. Най-напред подсигури фурми. Мед лесно се намира.

ВЗЕМИ:

2/3 чаена чаша растителна мазнина – олио;

3/4 чаени чаши кафява захар за сладки;

3 пресни яйца от кокошка;

3/4 чаена чаша  мед;

1 пакет с 225 грама сухи фурми. Извади костилките. Нарежи на ситно;

2 чаени лъжици настъргана портокалова кора, (по желание);

3-1/3 чаена чаша пресято бяло брашно;

2-1/4 чаена лъжица бакпулвер;

3/4 чаена лъжица сода бикарбонат;

1/2 чаена лъжица сол;

1-1/2 чаена лъжица канела на прах;

3/4 чаени лъжици мускатово орехче на прах;

1/2 чаена чаша портокалов сок. 

СЕГА:

                Разбъркай заедно маслото и захарта. Разбий до състояние на крем. Добави яйцата едно по едно.  Добре разбий подир всяко добавено яйце. Прибавяй по малко мед, като го разбъркваш изключително добре с фурмите и портокаловите настъргани корички. Размеси, пресей и прибави едновременно брашното, бакпулвера, содата бикарбонат, солта и подправките. Разбъркай ги до консистенция на крем заедно с портокаловия сок.

НАКРАЯ:

                Налей тази вълшебна смес в ламаринена тавичка. Изпечи съдържанието на бавен огън за около 1 час и 15 минути време при температура 177° по Целзий.

ПРЕДИ ДА КОНСУМИРАШ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ОХЛАДИ!

10

 
Категория: Рецепти
Прочетен: 953 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 24.09.2011 10:14
Търсене

За този блог
Автор: godlieb
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2363950
Постинги: 1414
Коментари: 659
Гласове: 1051
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Септември, 2011  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930