Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Personal Collection of Personal and Friendly Crtical Path Creations ...
Автор: godlieb Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2371470 Постинги: 1414 Коментари: 659
Постинги в блога от 08.09.2011 г.



image

© 2009 – Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY

 1945 – 2010.!

УПРАВЛЯЕМ ХАОС
ИЛИ
ПЕРМАНЕНТНА СВЕТОВНА ВОЙНА

от
Богомил Костов АВРАМОВ-ХЕМИ
 

АКО СЕ ВГЛЕДМЕ в състоянието на света понастоящем, прекалено лесно ще открием, че НАСТОЯЩАТА КРИЗИСНА СИТУАЦИЯ НА ФОНДОВИТЕ БОРСИ – а прекалено малко българи за сега зависят пряко от тях – е свързана с ПРИЯТЕЛСКОТО ПРИСЪСТВИЕ НА АМЕРИКАНСКИ ВОЙСКИ В ИРАК И АФГАНИСТАН. (Останалото щатско военно присъствие по света не се има пред вид в настоящето разглеждане!) На практика, тяхното придвижване е толкова сериозно затруднено, че този огромен военен контингент е всъщност замразен - прекалено надалеч от ВАШИНГТОН. Да се разчита на съвременните средства за придвижване и комуникация на такива огромни разстояние е привлекателно, но все още недостатъчно съвършено и успешно. Това прави, САЩ да не хранят надежди за спечелване на някаква предстояща война на по-широк плацдарм от настоящия. Но - изнасяйки я - по други географски ширини. Политическите и психологически проблеми са сериозни, обемни, трудно прогнозируеми. 
СВЕТОВНАТА ОБЩНОСТ СИ ПОЗВОЛЯВА ДА ПОДОЗИРА,,  че с политическата хегемония на САЩ е свършено, при учтиво-възпитан принос на РУСИЯ И СТРАНИТЕ ОТ ИЗТОЧНА ЕВРОПА. С други думи – БЛАГОДАРЕНИЕ ВЛИЯНИЕТО НА ПЕРИФЕРИАЛНИТЕ СИЛИ НА ТРАДИЦИОННО ХАОТИЧНАТА ЕВРАЗИЯ. Все по-широко - и дълбочинно - насищана с европейски ценности и структури. С БИПОЛЯРНОСТТА НА СВЕТА навярно завинаги е свършено. Налице ли е обаче така желаната ВЗАИМНОКРЕАТИВНА МНОГОФАЦЕТНОСТ? Неудържимото нахлуване цифрови технологии води до немислиимо ИЗРАВНЯВАНЕ НА ИНТЕЛЕКТУАЛНИТЕ МОЩНОСТИ. ПРИ ПОЧТИ ЕДНАКВА СКОРОСТ НА ТЯХНОТО ДИСПЕРГИРАНЕ НА ДЛЪЖ И ШИР ПО СВЕТА. Резултатът обаче, съвсем не е ДИСПЕРГИРАНЕ НА ПРАВОВ РЕД И ПОЛИТИЧЕСКИ ПОРЯДЪК, а УСТОЙЧИВО ХАОТИЗИРАНЕ РЕСПЕКТИВНО КРИМИНАЛИЗИРАНЕ НА ОБЩЕСТВОТО. Безконтролното разпространение на безусловно всички видове оръжия, отдавна е драматичен факт. Тяхното обезконтролирано приложение - полицейско ежедневие. За наред с традиционното въоръжение - под килима на международните договорености - тече масово разпространение както на ОРЪЖИЯ ЗА МАСОВО ПОРАЗЯВАНЕ, така и „НЕВИННОТО“ на пръв поглед ОРЪЖИЕ ЗА ГРАДСКА ПАРТИЗАНСКА ВОЙНА. Медиите, в стремеж към незабавни печалби, не се свенят - явно или неявно - да ги рекламират. 
ЗА НЯКОЙ НАЦИИ
ядреното оръжие е остаряла практика. То е подменено със значително по-икономичното ОРЪЖИЕ ЗА ВИСОКОТОЧНА УПОТРЕБА. Гигантските зони на тежко наднормативно радиоактивно поражение отпадат. И без това СВЕТЪТ достатъчно е замърсен радиоактивно. Но, масова защита срещу ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ все още не е известна, и в това отношение светът остава откровено масово беззащитен. Дали в това отношение е поне частично охраняем? Трудно е да бъде установено. Традиционната ядрена война все още остава една непосредствена перспектива. САЩ и СССР не си позволиха да я постигнат. ТРЕТИЯТ СВЯТ – като нищо би я наложил. Дехуманизираните полуинтелигенти – там са в критичен излишък. Експерт-съветниците на ВЕЛИКИТЕ СИЛИ са налице.
В СЪВРЕМЕННИЯТ ПОЛУПРОЗРАЧЕН СВЯТ на свръхкомуникации, теоритичните постановки са добре известни. И, не е никакъв пропаганден фалш, че уранова бомба би могло да си произведе всеки смахнат директор на математическа гимназия. Което не е безопасно, и не чак толкова по-скъпо, отколкото да си я купиш наготово. РУСИЯ, САЩ, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, ФРАНЦИЯ, КИТАЙ, ИНДИЯ, ПАКИСТАН, ИЗРАЕЛ, ЮАР, СЕВЕРНА КОРЕЯ, а някога се говореше и за ЮГОСЛАВИЯ, са основно подозреваеми източници на нелегални ядрени глави. Пазарът съществува. Трафикът – рядко става известен. Учените – биват пазени под стража. Всяка възможност за утечка на информация бива отстреляна овреме. За САУДИТСКА АРАБИЯ; последната от последните абсолютни монархии в света; се знае че е складирала 25-50 крилати ракети китайско производство. Със своевременно куплирани ПАКИСТАНСКИ ЯДРЕНИ ГЛАВИ. САУДИТСКА АРАБИЯ НЕ ХАРЕСВА ДА СИ ИГРАЕ. Финансирайки съвсем открито ислямски фундаменталистки терористични групировки - от ФИЛИПИНИТЕ през ТУРЦИЯ - до АЛБАНИЯ и КОСОВО. Но ПАКИСТАН е сравнително надалеч. Разработките на ИРАН в областта на ядрените технологии и копирането на СЕВЕРНОКОРЕЙСКИ ОПЕРАТИВНО-ТАКТИЧЕСКИ РАКЕТИ, вървят под неспокойно-любопитният взор на САУДИТСКАТА МОНАРХИЯ. 
СВЕТЪТ НЕ Е ЕДИНСТВЕНО ЕВРАЗИЯ.  Светът е - и АФРИКА. Неотдавна стана ясно, че НИГЕРИЯ официално се опитва да се снабди с пакистанско ядрено оръжие. Което означава, че навярно вичи е в наличност. ПАКИСТАН не престава да търгува своите ядрени технологии, по същество крадени от КИТАЙ, срещу подозрително удачните севернокорейски ракети. Нищо чудно в недалечно бъдеще ПАКИСТАН да изстреля собствен космонавт. Островните полигони за подготовка на космонавти на КИТАЙ са достатъчно наблизо. РУСИЯ отдавна не е СССР. Подготовката за ядрена война между ПАКИСТАН и ИНДИЯ върви усилено. Подир най-голямата танкова битка на столетието, когато ПАКИСТАН и ИНДИЯ загърбиха КУРСКАТА ДЪГА, нищо чудно някоя заран да осъмнем с някоя фундаменталистка ядрена война. Което означава, че ОБЩИЯТ РАДИОАКТИВЕН ФОН НА ЗЕМНОТО КЪЛБО ще нарасне върху непрогнозируеми по обем и площ критични за ЧОВЕКА ареали. Що се отнася до СЪВРЕМЕННА ГЕРМАНИЯ и ЯПОНИЯ, техният научно-производствен капацитет е извън всякакво съмнение. Досежно ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ, двете забележително технологизирани нации, едва ли са се посвенили да не си го произведат. Тези две ВЕЛИКОЛЕПНИ ВЕЛИКИ СТРАНИ активно си сътрудничеха по неговото създаване далеч преди ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА. При перспективи  за инкорпориране в домекратическият свят на една НОВА ОБЕДИНЕНА КОРЕЯ = СЕВЕРНА + ЮЖНА; а по този проблем се работи усилено; балансът по отношение на ядреното въоръжаване на света отново ще бъде сериозно преструктуриран. Предполага се, тогава ЯПОНИЯ отново да се изяви в ролята на регионален политико-военен балансьор. Разкривайки наличие на СОБСТВЕН ЯДРЕН ПОТЕНЦИАЛ. Не - едва ли има връзка с по-късните случки около ТРАГЕДИЯТА ФУКУШИМА..
ЗА РАЗЛИКА ОТ ЯДРЕНОТО ОРЪЖИЕ, химическото и биологическото оръжия са значително по-лесни за производство, и много повече достъпни. Те не изискват огромен промишлен потенциал, нито някакво особено НОУ-ХАУ. Те прекалено отдавна са на официално и неофициално въоръжение в огромен брой съвременни армиии, без да престават да бъдат притежание - и на НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ СУБЕКТИ. Което означава лесен достъп за приложение, от страна на нарастващите - от ден в ден - безброй терористически и криминални групировки. През март 1995., това бе доказано в ТОКИЙСКОТО МЕТРО, където японската секта „АЮМ ШРИНИКЬО“ успя да разпръсне зарин.
ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ, светът прави разчети и сравнява по информация предоставяна от АРМИЯТА НА САЩ, често пъти учудващо точна. Още по време на ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА става ясно, че АМЕРИКА воюва пропорционално. Тоест до определен процент загуби на фронта. Щом този процент бъде достигнат, тя оттегля своите части – за да се завърне освежена. Но, война без загуби няма. И, повечето държави, навярно от страх от национално възмездие, дълги години крият ЦИФРИТЕ НА ИСТИНАТА от своите народи.

ДАННИ ЗА ЗАГУБИ НА САЩ ВЪВ ВОДЕНИТЕ ОТ НЕЯ ВОЙНИ ПОДИР 1945.:

КОРЕЙСКА ВОЙНА 1950-1953.: .................33 629 убити; 2806 умр; 21 невъзвръщенци!; 

ВИЕТНАМСКА ВОЙНА 1964-1973.:  ................................................................................61 430; ВОЙНА С ИРАК 1990—1991.: .................................................................................................383.;
ОПЕРАЦИЯ ЛИВАН 1982—1984
.: ..........................................................................................265.;
ОПЕРАЦИЯ ГРЕНАДА 1983
.: ....................................................................................................19.;  ОПЕРАЦИЯ ПАНАМА 1989.: ....................................................................................................23.;  ОПЕРАЦИЯ СОМАЛИЯ 1992—94.:  .......................................................................................43.;  ВОЙНА В ИРАК 20.03.2003. – 27.08.2008.: ......................................................................4150.;
ВОЙНА АФГАНИСТАН 7.10.01 – 27.08.2008.: ............................................................Над 500. .
При това, при едно преобладаващо равнище на военни технологии и логистика. В недалечно бъдеще, в съответствие с концепцията за МРЕЖОВОЦЕНТРОВА ВОЙНА, САЩ ще притежават ЕДИНЕН РАЗУЗНАВАТЕЛНО-УДАРЕН ЦЕНТЪР за комплексно водене на война във всяка една точка на земната повърхност. При това – с изключителна точност. С приложение на безпилотни самолети, наземни роботи, и напълно компютеризирани военни поделения и войници. 
В УСЛОВИЯ НА ПРЕДНАМЕРЕН НАЦИОНАЛЕН РАЗПАД, и тенденция към КОАГУЛАТИВНИ СВРЪХДЪРЖАВНИ СТРУКТУРИ, самоотбранителната способност на МАТИ БОЛГАРИЯ ВСЕВЕЧНА е под всякаква аналитична критика. Участието й в ЧУЖДИ ВОЙНИ ДАЛЕЧ ЗАД ГРАНИЦА е основно тренинг-репрезентативно, и носи възможности за ПОРЕДЕН ПЕТВЕКОВЕН НАЦИОНАЛНО-ПОЛИТИЧЕСКИ КРАХ. Струва прекалено скъпо на държавния бюджет; яде пенсионни и всякакви фондове; води към финансово-организационна хаотизация на прекалено набъбнал държавен апарат, генерира вътрешен морално-финансов кризис, води към дефицит на ресурси – критично необходими за местни управленски решения. Несъмнено ДЪРЖАВНАТА ЕДИНИЦА НОВО-БЪЛГАРИЯ, продукт на ДОГОВОРЕНОСТ НА ВЕЛИКИТЕ СИЛИ, не може да не следва ТЕХНИ ВНУШЕНИЯ И ПРЕДНАЧЕРТАНИЯ. И, тъй като историята доказва, че това е неизбежно, особено в епоха на мащабен регионализъм, възниква въпрос: доколко – и в какви граници. Защото напълно е възможно, управляемият хаотизъм на съвременният свят, да рухне най-банално върху нас.
 

THE END/16.03.2009/13:56 pm
08.09.2011/19:00 pm


 

 
Категория: Политика
Прочетен: 779 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 24.10.2011 14:47
Търсене

За този блог
Автор: godlieb
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2371470
Постинги: 1414
Коментари: 659
Гласове: 1051
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Септември, 2011  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930