Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.01.2014 12:12 - ЗАЩО "ЮЖЕН ПОТОК" ИЗЛИЗА В РАЙОНА НА ВАРНА-ГРАД - ПОГЛЕДНЕТЕ КАРТАТА!?!
Автор: godlieb Категория: Бизнес   
Прочетен: 846 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 02.01.2014 14:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 NABUCCO - ПОД ВЪПРОС
image (c) 2008 - Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY
NABUCO - ПОД ВЪПРОС!?!
ог
Богомил Костов АВРАМОВ-ХЕМИ

ОКОЛО СЕДМИЦА продължи международната среща на високо равнище в ПРАГА, (2008.!?!) под надслов "ЮЖНИЯ КОРИДОР - НОВИЯТ КОПРИНЕН ПЪТ." В крайна сметка окончателният предварителен документ за предстоящо международно съглашение, остана неподписан от три бивши съветски републики: КАЗАХСТАН, ТУРКМЕНИЯ и УЗБЕКИСТАН. От своя страна Азербайджан, Египет, Турция и Грузия останаха привърженици на ГАЗОПРОВОДА НАБУКО, чиято задача основно се изразява в ДОСТАВКА НА ГОРИВА ОТ ПРИКАСПИЙСКИЯ ГЕОГРАФСКИ РЕГИОН - ЗАОБИКАЛЯЙКИ РУСИЯ. Официалното подписване на КРАЙНИТЕ ДОГОВОРЕНОСТИ се набелязва към средата на тази фискална година.

ТОЗИ БЪДЕЩ СТРАТЕГИЧЕСКИ ТРЪБОПРОВОД, който няма как да подмине МАТИ БОЛГАРИЯ, /В нашите медии нищо се не чува!/, цели да намали зависимостта на газ-енергийните-консуматори в ЕВРОПА от вечно затруднената със своето икономическо бъдеще РУСИЯ. Неговата пропускна способност се очаква да бъде около 30 МИЛИАРДА КУБОМЕТРА ГАЗ ГОДИШНО, и ако РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ успее добре да си оплете кошницата, няма как народо да не живне. В което нашего брата твърде много се съмнява. Все пак, такова огромно количество газ, не се обезпечава така лесно, както би могло да изглежда върху книга. Търговските отношения с ИРАН са подложени на международни санкции, производствените мощности на АЗЕРБАЙДЖАН са недостатъчни, а РУСИЯ строи транссибирски нефто и газопроводи в посока на КИТАЙ. Така че, както преди година време един наш събрат отбеляза на страниците на прословутия "ДЕТОНАЦИЯ", "ИМА ПЪЛНИ - НО ИМА И ПУСТЕЕЩИ ГАЗОПРОВОДИ."

ПОСОКАТА НА НАБУКО е през РЕПУБЛИКА ТУРЦИЯ и БАЛКАНСКИТЕ СТРАНИ, 
достигайки РЕПУБЛИКА АВСТРИЯ. Цената на проекта е някъде над 7,3 милиарда долара. "Nabucco должен пройти через Турцию и балканские страны до Австрии. Реализация проекта оценивается в 7 миллиарда долларов." Консорциумът реализиращ проекта, се води като Nabucco Gas Pipeline International, и в него влизат добре известните OMV, MOL, TRANSGAZ. BULGARGAZ, BFTAS и RWE. Частни компании защищаващи първоначално национални интереси, а щом тръгнат нещата превключващи на транснационални т.е. глобални.

ПРОЕКТЪТ "НАБУКО" ще конкурира ПРОЕКТЪТ "ЮЖЕН ПОТОК" на руския GAZPROM, за който се знае, че ще пропълзи по дъното на ЧЕРНО МОРЕ, и ще излезе някъде по нашите брегове, в посока СРЕДИЗЕМНОМОРИЕТО и ЕВРОПА. На пазара на нефтопродукти РУСИЯ играе такава решаваща роля, че конкуренцията навярно ще бъде изключителна. "За "ЮЖЕН ПОТОК" се знае, че ще прехвърля над 47 милиарда кубометра природен газ годишно, и че ще бъде осъществен в периода между 2015 - 2024 години.

КОЙ КАТО НАС. 
Два нови газопровода, и доксан-докуз нефтопроводи - не говорим за онези от местно значение подложени не елементарен бандитизъм - които продължават да тровят питейната вода на големите агломерации. Какво ли би било качеството на обслужване
то по безбройните курорти тогива - Ъ!? The End 2008-2014!?!!
by
Hemy VARNALIUS




Гласувай:
0


Вълнообразно


1. godlieb - добавка - 19.02.2014.
19.02.2014 21:59
Русия не приема българския отказ от „Бургас – Александруполис“

OFFNEWS | ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 19 февруари 2014 в 18:1324629
Нефтопровод
СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Парламентът окончателно ни извади от Бургас-Александруполис

Депутатите зачеркнаха тръбата Бургас-Александруполис

България се оттегля от проекта "Бургас-Александруполис"
Година след като България се оттегли от проекта за петролопровод „Бургас-Александруполис" с решение на парламента, Русия поставя отново на дневен ред проекта за тръбата. Това обяви руският енергиен министър Александър Новак пред ИТАР-ТАСС – строежът на нефтопровода ще бъде обсъден на насрочено за 7 и 8 април заседание на руско-българската междуправителствена комисия.

Според руската страна "въпреки заявлението на българската страна за излизане от проекта, споразумението от 2007 година между руското, българското и гръцкото правителство продължава да действа" (то бе денонсирано от българския парламент през март 2013 г.).

"Преждевременно е да говорим за приключване на проекта, тъй като споразумението не предвижда едностранно излизане. На 7 и 8 април ще има заседание на междуправителствената комисия, която председателствам. Този въпрос ще бъде повдигнат на него", каза руският министър. Той се позова на Виенската конвенция за правото на международните договори от 1969 година, която предвижда определени условия за излизане от международно споразумение - според клаузите на съответния договор или по всяко време, но при съгласие на всички страни.

"Към момента няма постигнато взаимно съгласие. Не бива да се заявява, че проектът завинаги е останал в историята. Той е замразен, тъй като една от страните сега не показва желание да участва в изпълнението му", смята Новак. По думите му от проекта са заинтересовани и руските доставчици, и европейските купувачи, а общо вложените от трите страни инвестиции са 20 млн. евро.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: godlieb
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2363879
Постинги: 1414
Коментари: 659
Гласове: 1051
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031