Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2021 10:40 - Всеки не може да направи часовник, но всеки може да го повреди
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 755 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Виц:
- Тате, как е произлязъл човека?
- Бог го е създал.
- А мама защо каза, че е произлязъл от маймуната?
- Нейния род е такъв.

Дарвин не е казвал, че човек е произлязъл от маймуна. Но няма ли опити хора да се превръщат в маймуни?

В наши дни е пред финал опитът на една висша каста, да се намеси в естествения подбор със свой ИЗКУСТВЕН подбор. Впрегнали са велики достижения на науката и технологиите, повечето от тях секретни. Плюс изкуствен интелект от секретно поколение. Влизат в ролята на богове и решават кои народи и кои касти да живеят и кои да умрат.

Китайците казват "тигърът се познава по удара", а ние вече сме гроги от множество такива удари. Та оттам се досещаме за "тигъра".

Изглежда като че ли всичко е предвидила тая каста "тигри". Възможно ли е? Досега се е оказвало невъзможно, при Наполеон и Хитлер например, и при още по-гениалния полководец и държавник Чингисхан. Но в сравнение с тяхното знание и можене, сегашното е несравнимо. То отговаря на представите ни за магия и нещо повече...

"Демонът на Максуел" е велко предчувствие за възможностите на разума да преодолее естественото стареене, ЕНТРОПИЯТА присъща на материята. Разумът, интелектът, са АНТИЕНТРОПИЙНА  сила. Естественият подбор на живите организми и човека, изпълнява тая роля. Разум ли е създал едтествения подбор? Или слепият случай? Не се сещам за велик учен, който да не допуска РАЗУМНА сила в това изумително явление.

И ако е така, кой разум е по-велик? Тоя който твори от милиони и милиарди години или принцовете на последния век научно-техническа и информационна революция?

"По делата им ще ги познаете". Откак господстват тия принцове, не стана ли светът по-лош, меко казано?

Тия дни принцовете май се борят помежду си.
От едната страна ЕДИН принц, бивш вече президент с пристрастия в Обетованата Земя, а от другата - анонимни титани, назначили нов президент от тяхната КЪСА резервна скамейка - Бушовци (и младшият им "гений"), Клинтъни (и рогоносната дама, която налагаше "перегрузка" на Русия), плюс Обама, вицката на Бай Дън и неговия нов шеф на Пентагона.

Тая къса резервна скамейка издава може би една СЛАБОСТ на всесилните.


Тагове:   диктатура,   тръмп,   байдън,


Гласувай:
2



1. krumbelosvet - Последни изречения от "Произход на видовете" на Дарвин:
24.01.2021 11:27
Така от войната в природата, от глада и смъртта пряко произтича най-възвишеният резултат, който можем да си представим - производството на ВИСШИТЕ ЖИВОТНИ (шрифтът мой, забележете, че Дарвин тук не визира ЧОВЕКА). Има величие в този възглед за живота с редицата негови сили, първоначално вдъхнати от ТВОРЕЦА (шрифта мой, думата "твореца" е добавена в шестото издание, и Дарвин еволюира) в малко форми или в една, и че докато планетата продължава да се върти съгласно установения закон на гравитацията, от толкова просто начало са се развили безброй форми, най-прекрасни и чудни.
Мой ПП : НАИСТИНА "прекрасни и чудни", от най-малкото насекомо, до птиците и бозайниците. Днес гледах по ТВ семейство, при което се опитомил черен гарван, и той чудесно се разбира с деца и възрастни, с две кучета и три котки, всичките чудесни!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1971765
Постинги: 1163
Коментари: 3398
Гласове: 3577
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930