Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.04.2012 23:46 - BILATERAL BULGARIAN-FRENCH CONSULTATIONS OVER THE HUMAN BLACK-TRAFIC, by BogomilKostov AVRAMOV ROUSSEFF-HEMY
Автор: godlieb Категория: Регионални   
Прочетен: 1248 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 13.07.2012 18:30


image

© 2012-Bogomil Kostov AVRAMOV ROUSSEFF-HEMY

 

КОНСУЛТАЦИИ - ТРАФИК НА ХОРА

 

от

Богомил Костов АВРАМОВ РУСЕВ-ХЕМИ
 

 

АПРИЛ.03.2012.

ОБЩИНА ВАРНА-ГРАД
 

 

КРИМИНАЛНИЯТ ТРАФИК НА ХОРА, се превръща във все повече задълбочаващ се крещящ социал-криминален проблем за съвременна Европа. Естествен резултат от нон-стоп-настойчивото западно скандиране (От 1945. - до днес – и продължава!), за „свободно придвижване на хора и товари“. С което правителствените клики на САЩ и ЗАПАДНА ЕВРОПА се забавляваха, да проглушават слуха на капсулираната по идеологически причини и немотия, някогашна комунистическа интелигенция. (Днес изправена пред кофите за смет!) Без да подозират; че подир падане на прословутата БЕРЛИНСКА СТЕНА; въвеждайки перфидно генерирана международна духовно-икономическа криза за глобален управленски инструмент; работата би могла да приеме форма и съдържание на УСТОЙЧИВА НЕУПРАВЯЕМОСТ.

 

АГАЖИРАНИ СЪС ВСЕОБХВАТНА МЕЖДУПРАВИТЕЛСТВЕНА ИГРА, за всячески либерализиран международен пазар; че дано окончателно докопат безусловно всички енергийни ресурси на планетата наричана ЗЕМЯ; правителствата на САЩ и ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА, всяка пролет се оказват стъписани. Автомобилизирани ромски фамилии, и между тях - все по-често - пауперизирани слоеве от населението на страните от някогашният ИЗТОЧЕН БЛОК; временно престанал да се кълне във верност на КРЕМЪЛ; все по-плътно изпълват градинки и запустели площи на безусловно всички европейски столици. Превръщайки скъпо поддържани дадености във вонящи гета. Претъпкани с неграмотници, отучени да живят индивидуално. Крепящи нестабилно социо, чрез крадена собственост и колективна безотговорност. Граничеща с глобализираща престъпност. В противовес на всеизвестната „колективна отговорност“. Усилно насаждана от милите наши неотдавнашни партай-идеолози. Горе-долу със същата цел. Да бъдат замазвани всякакви очевадни грешки. Сделани поради некомпетентност, недобросъвестност, и откровена стопанска престъпност. Каквито матричната система на комунистическото управление успяваше донейде да тушира. За сметка на безброй ограничения в жизнен стандарт, и унизително тъпчене на едно място.

 

В НАШЕ ВРЕМЕ НАД 10 МИЛИОНА РОМИ битуват в страните на Т.Н. ЕВРОЗОНА. Изправяйки правителствата на нокти. Взаимодействайки с международната престъпност. А това напомня за още нещо в добавък. На тази сложна социална проблематика, а вероятно и на още, са посветени заседанията (03.04.2012-04.04.2012.), на МЕЖДУНАРОДНИЯТ КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ, по проект „ПРЕВЕНЦИЯ НА ТРАФИКА НА ХОРА ПРИНАДЛЕЖАЩИ КЪМ ЕТНИЧЕСКИТЕ ГРУПИ С ФОКУС КЪМ РОМСКОТО МАЛЦИНСТВО НА БЪЛГАРИЯ.“ Потръгнали с доброто на КМЕТЪТ НА ВАРНА-ГРАД Н.ПР.Д-Р КИРИЛ ЙОРДАНОВ, И ПОСЛАНИКА НА ФРАНЦИЯ В БЪЛГАРИЯ Н.ПР. Д-Р ФИЛИП ОТИЕ. В качествата им на съпредседатели на КОНСУЛТАТИВНИЯТ УПРАВЛЯЮЩ СЪВЕТ ЗА СТРАНАТА НАРИЧАНА ВСЕ ОЩЕ БЪЛГАРИЯ. Публична среща на изтъкнати превентори на трафик на хора. Между които г-жа Антоанета Василева – секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора; доцент д-р Христо Бозов заместник-кмет и председател на Комисията за България; Светлана Коева директор „Превенции“ и заместник-председател на МКБТХ; представители на местната власт, на правоохранителните органи, на неправителственият сектор, безброй журналисти, граждани и писатели.

 

ОСНОВНАТА ЦЕЛ НА ПРОЕКТА, (Необявено каква пара чини!), е да послужи като модел за цялостната държавна политика на страната в тази насока. В продължение на 2 години, ПОСОЛСТВОТО НА РЕПУБЛИКА ФРАНЦИЯ ЩЕ ОКАЗВА ФИНАНСОВА ПОДКРЕПА НА ЗАСТРАШЕНИТЕ ОТ ТРАФИК МАЛЦИНСТВЕНИ ГРУПИ. Според нас с напразна надежда. Да бъде намален броят на потенциалните жертви от ромски произход в региона на ВАРНА-ГРАД. Партньори по проекта остават Община Варна-Град, Българската асоциация за семейно планиране, асоциация „Национална мрежа на здравните медиатори“, сдружение „Съучастие“-Варна. Координацията предстои да бъде осъществявана от Община Варна и МКБТХ. Основна роля навярно ще играе уважаемият д-р Христо БОЗОВ, и неговият кабинет. Стана ясно, че на идване от летището към ВАРНА-ГРАД, Негово Превъзходителство Посланик д-р Филип Отие е успял да посети квартал „Максуда“. (Минал е през него!) Дали е видял най-главното, сравнявайки ВАРНА-ГРАД с ЛАЗУРНИЯТ БРЯГ на РЕПУБЛИКА ФРАНЦИЯ? Едва ли. Неговата задача е да ограничи трафикът на хора, а френската страна притежава доста устойчиви практики в тази насока далеч преди ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА. (Чети Б. Травен!)

 

НЕДОПУСТИМО СТРАНЕН ФАКТ БЕ появяването, далеч преди пристигане на френският посланик, на митическият български журналист уважаемият господин ПЕТКО БОЧАРОВ. Харесващ да потропва там, където местната журналистика рядко бива допускана. С пряк контакт и предложения пред Негово Превъзходитество Френският Посланик, по чисто варненски работи. Щото да бъде възстановен паметника на френските моряци от времето на КРИМСКАТА ВОЙНА, (1854-1855.!). Някога находящ се в изкоренените понастоящем католически гробища на Стара Варна. Пари от Франция уважаемият Петко БОЧАРОВ не иска: ““НИЕ“ ЩЕ ПЛАТИМ““ - твърди. (Кои „НИЕ“ - СТОЛИЧНА ОБЩИНА ЛИ!?!) Славно нещо са тези мили вечно млади столичани. Като нищо разполат, освен с безценното време на посланик и на кмет, но и с резултатите от данъчното облагане на варненци. Широко скроен интелектуалец от висока класа, кметът на ВАРНА-ГРАД Н.Пр.д-р Кирил Йорданов, очевидно няма нищо против НЕДОКУМЕНТИРАНИ СТАРЕШКИ ФЕНТЪЗИС. При наличие на повече от два музея за ВАРНА-ГРАД; и доказан общински автор на специализирани изследвания върху умишлено унищожени варненски исторически паметници; подобна „ИДЕЯ“ би могла да бъде поднесена значително по-компетентно. В противен случай се създава представа за посредкризисно издирване на иждивение, по време на симпозиум срещу криминален износ на варненски просяци. Салонният журналист-наблюдател не би могъл да не се запита. До кога екс-тоталитарни величия от столицата, ще отмиват на варненци тчи пред чужди посланици? Едва ли именно така ВАРНА-ГРАД би успяла да се превърне в "ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА". Дано това да не бе целта на заниманието.

 

THE END

 

03.04.2012


 

 


Тагове:   human,   avramov-hemy,   Europe,   usa,   jipsies,   consultation,   blacktraffic,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: godlieb
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2363822
Постинги: 1414
Коментари: 659
Гласове: 1051
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031